10 saker att göra i Leksand – Aktiviteter i Leksand

Vad kan man göra i Leksand?

Det finns mycket att göra i Leksand. Här kan du verkligen uppleva det riktiga Dalarna och Leksand har många fina aktiviteter både för vuxna och barn. Leksand är en åretrunt stad även om de flesta upplever det vackra här sommartid. Speciellt runt midsommar då gropen fylls av folk, musik och härliga upplevelser! Här ser du flera sevärdheter i Dalarna.

Leksands Sommarland

Leksands Sommarland är en given favorit både bland barn och vuxna när man pratar om att göra saker i Leksand. Du kan lätt spendera en dag eller flera här och ha fullt upp! Leksands Sommarland är en pärla för de yngre och det finns verkligen massor att göra här! Gokart, vattenland, hoppborgar, elbåtar, roddbåtar, radiobilar, höghöjdsbana plus massor av andra roliga aktiviteter för hela familjen. Klart värt ett besök!

Se Leksands IF

Leksands IF är Dalarnas stolthet när det kommer till hockey. Dalalaget är det mest uppskattade laget vad gäller antalet supportrar runt om i landet. De spelar nästan alltid i högsta serien och har varit ett riktigt storlag under perioder. Det är bra drag i arenan och klacken där är härlig att få uppleva!

Bild: Wikipedia

Fira midsommar i Leksand

Midsommar i Leksand är något alldeles extra. Man firar midsommar nere i gropen och det är tusentals människor varje år, som kommer hit för att uppleva midssommar i Dalarna och Leksand. Jag har själv varit här och firat ett par gånger och det är verkligen en fin upplevelse!

Handla hos Leksands Knäckebröd

Leksands knäcke är känt över hela Sverige och ett av de största familjeföretagen i landet. De gör massa olika goda sorter av knäckebröd och att göra ett besök hos deras fabrik är klart värt! Du kan shoppa sekunda här och då får man verkligen mycket bröd för pengarna. Kul besök och spännande att få se hur det går till.

Bild: Wikipedia

Utflykt till Tällberg

Tällberg är en av alla de pärlor som finns i Dalarna. Denna plats är känd i stora delar av världen, då det varit olika storheter här på besök och samtal. Det är en vacker by på alla sätt och kanske mest ”Instagramvänligt” i hela regionen. De röda stugorna finns överallt och du kan handla hantverk, god mat samt övernatta på något av alla de fina hotell som ligger här. En weekend här gör gott för själen.

Bild: pikist.com

Båttur på Siljan

Siljan är Dalarnas största sjö och här är det gott att vara. Du kan njuta av bad, båtturer samt annat på denna fina sjö. En båttur här med Gustaf Wasa tex är en fin upplevelse. Man kan äta ombord och se det vackra Dalarna från vattnet.

Spela golf

Lite utanför Leksand ligger Leksands golfbana. Det är en fin 18 håls bana och här kan du njuta av en fin runda. Banan ligger runt Limsjön och är ritad av den kände banarkitekten Nils Sköld. Golfa och ät god mat här på Leksands golfklubb.

Munthe’s Hildasholm

Herrgård som ligger i närheten av Leksands kyrka. Vacker miljö, med fina trädgårdar och härligt trädgårdscafé. Gör ett mysigt besök här och upplev en vacker plats i Leksand. Gott fika och det finns många saker att göra för barnen här.

Granbergets skidanläggning

Skidanläggningen har sju nedfarter, en knapplift och två ankarliftar. Det finns även en snowpark här där du kan njuta av snowboard. Snowparken har även rails och halfpipe. En enkel men fin skidanläggning för hela familjen.

Fäbodstuga i Leksand.

Promenera genom staden

Att bara promenera omkring i en ny stad, eller för den delen den staden man känner igen är en underskattad upplevelse många gånger. Det finns mycket vackert att titta på i Leksand och man är alltid nära naturen. Leksand är lite pittoreskt och man får uppleva en fin del av Dalarna här. Här hittar du hotell i Leksand.

Mera att göra i Leksand:

  • Äta glass vid torget
  • Titta på fåglar vid Limsjön
  • Besök Karlfeldtsgården
  • Köpa jordgubbar utanför banken
  • Gör ett besök till Hjortnäs
  • Leksand ligger inte heller långt från Rättvik

Saker att göra i Leksand

Som du ser finns det massor av saker att göra i Leksand. Utöver alla aktiviteter och annat, så bor det massa trevligt folk här som du kan lära känna. Bara det är en upplevelse såklart. Dalfolket är ett öppet folk. Lätta att komma nära och språka med. Leksand är en pärla och se till att du upplever denna fina lilla stad när du är i Dalarna.

8 reaktioner på ”10 saker att göra i Leksand – Aktiviteter i Leksand

Lämna ett svar