Aktiviteter i Orsa Grönklitt – Sommar och Vinter

Att göra i Orsa Grönklitt

I Dalarna hittar du det fina semestermålet Orsa Grönklitt. Orsa ligger i Dalarna på cirka 400 meters höjd och är en perfekt utgångspunkt för att upptäcka detta fina område. Semesterparken Orsa Grönklitt ligger nära byn och också nära den mest kända attraktionen i denna region: Orsa Rovdjurspark , den populära rovdjursparken. Här hittar du fler saker att göra runt Siljan. Men Orsa är mer än bara dess berömda naturpark. Längre ner i artikeln hittar du vinteraktiviteter.

Det finns mycket att göra under sommarmånaderna:

Orsa Grönklitt aktiviteter

 • Bada i sjön
 • Cykel och mountainbike
 • Aktiviteter för barn
 • Rida fjordhäst
 • Gå en promenad i naturen

Bada Orsa Gronklitt

 

Ta ett dopp i sjön

Det finns ingen brist på sjöar i Sverige och Orsa är inte annorlunda. Orsa ligger direkt vid den vackra sjön Orsa. Perfekt för ett uppfriskande dyk eller en vacker kanotur. De många sjöarna i området har ibland små sandstränder, inklusive Rädsjön. Perfekt för familjer med barn. I närheten hittar du också Orsas pool med tre pooler och två rutschbanor. Du kan slå läger där, övernatta på vandrarhem eller hyra en stuga. Här hittar du andra badplatser i Dalarna.

Cykling och mountainbike

Cykling runt Orsa Grönklitt är möjligt på alla nivåer. Föredrar du en lugn resa på de asfalterade cykelvägarna eller går du för grovt arbete i bergen? Det finns olika terrängturer: först slingrar du dig upp genom skogen och sedan nedför : nedför skidbackarna. Glöm inte att titta runt dig längs vägen, för vart du än rider är utsikten ofta fantastisk. Titta ut över den vackra Siljan-sjön eller få en glimt av isbjörnarna i naturparken.

Aktiviteter för barnen

Orsa Grönklitt är mycket populär bland barnfamiljer av en anledning. Förutom den oändliga naturen och rovdjursparken har Orsa helt enkelt många aktiviteter i butik för de små (och vuxna). Du hittar minigolf, frisbeegolf, en hinder- och balansväg, klättringsutrustning och olika lekplatser.

Mountainbike Orsa Gronklitt

Rida en fjordhäst

Ridning är möjlig i Dalarna på nästan alla årstider. Upptäck Dalarna från sadeln till exempel en riktig fjordhäst. Lindängets gård ligger vid sjön Orsa. På denna gård tar de två ägarna dig med på en upptäcktsresa genom området med sina fjordhästar. På ett avslappnat sätt gör du en varierad resa genom Orsas natur. Och när du återvänder till gården trött men nöjd finns det en extra säng som är redo för dig att övernatta.

Till fots genom naturen

Gillar du att gå i skogen? Eller föredrar du längs sjöarna och vattnet? Eller gillar du det utmanande klättrings- och klättringsarbetet i bergen? Det finns en lämplig rutt i Orsa för alla vandrare. Naturen är enorm här och erbjuder många möjligheter för långa och korta resor på alla nivåer. Saker att göra i Sälen på sommaren.

Ta till exempel en tur genom Enån-dalen med en guide. På tre timmar går du längs flodens stränder genom täta skogar och klättrar ibland över en stubbe. Längs vägen kan du simma vid Slättbergsdam.

Minigolf Orsa Gronklitt

Mera saker att göra i Orsa Grönklitt

 • Spela minigolf
 • Skotersafari
 • Längdskidor
 • Se på djuren
 • Vara i skogen
 • Plocka bär
 • Åka till Fryksås Fäbod
 • Hundspann
 • Skotersafari

 

Karta Orsa Grönklitt

karta Orsa Gronklitt

Bild: Google.se 

Orsa Grönklitt på vintern

På vintern är Orsa Grönklitt ett populärt vintersportmål. Inte överraskande erbjuder bergen runt Orsa många vinteralternativ, inklusive utförsåkning, längdskidåkning, hundspann och snöskotersafari. Orsa Rovdjurs Park är också vanligtvis öppen under vintermånaderna och ofta täckt av ett tjockt lager av snö.

En annan populär attraktion: ett besök till jultomten. Du hittar honom och hans hus i Tomteland, en populär nöjespark som också är öppen på sommaren. Här hittar du campingplatser när du befinner dig i Dalarna. Fryksås fäbodar ligger alldeles i närheten och är verkligen ett fint utflyktsmål.

2 reaktioner på “Aktiviteter i Orsa Grönklitt – Sommar och Vinter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *