9 skäl att älska Sverige

Sverige – Det bästa med Sverige

Alla länder har sina fördelar såklart och det finns massor att botanisera runt när man skall hitta guldkorn i världens länder. Sverige är såklart inget undantag och i denna artikel skall jag visa på 9 saker att älska med det svenska!

9 anledningar att älska Sverige

Sommaren i Sverige

Det är en alldeles speciell feeling i Sverige på sommaren. Det kan regna, hagla, blåsa och annat otyg, men det kan även vara helt magiskt vackert och skönt att spendera sin tid här och uppleva den svenska sommaren. Har du bott utomlands, så är det nästan så att man ännu mera uppskattar det svenska och sommaren här!

Lingon och köttbullar

Är det någon maträtt som är mer förknippad med Sverige än köttbullar och lingon. Mums! Potatis och gräddsås tillsammans med lingonen och köttbullarna utgör en del av ryggraden i den svenska kokkonsten. Helt enkelt en klassiker! Det finns massa god mat från det svenska köket helt klart!

Dalarna

Dalarna är på något sätt en del av sinnebilden av Sverige. Flera av de symboler man förknippar med det svenska kommer från vårt vackra landskap. Dalahästen, Den röda färgen, midsommarstången och annat, är alla framträdande i Dalarna och har gett upphov till bilden av Sverige både här och utomlands.

De goda kanelbullarna

Swedish fika är numera ett begrepp och kanelbullarna är en av de viktigaste komponenterna i en god fika! Det finns numera även en dag som är uppkallad efter detta goda bakverk! Kanelbullens dag! Galet, men härligt!

Svensk jämställdhet

Det finns mycket kvar att arbeta på vad gäller jämställdhet, men Sverige ligger absolut i framkant i världen vad gäller att vara jämställt och det är vi stolta över. Arbetet fortgår hela tiden och vi tar ny mark mot ett jämställt land.

Astrid Lindgren

Vår magiska författare som har skapat så många härliga figurer och gjort sådant stort avtryck inom kultur och litteratur världen över. Inte minst i Sverige såklart, där vi alla någon gång har kommit i kontakt med hennes fantastiska värld, som hon skapat genom sina böcker och annat.

Svenska jordgubbar

Det är något magiskt med att få äta riktiga svenska jordgubbar! Smaken är så god! Du kan köpa dessa magiska bär eller så plockar du dem själv på en självplock oi närheten där du bor. Att odla dem själv samt äta dem purfärska är såklart en ynnest!

Svenska uppfinningar

Vi har haft otaliga smarta uppfinnare genom åren i Sverige och många är de uppfinningar som förändrat världen till det bättre. Tänk bara kullager, blixtlåset, respiratorn, dynamiten, datormusen, GPS samt många andra fina saker och produkter. Det tvistas en del om några av de svenska uppfinningarna, vart de egentligen kommer ifrån, men det är omöjligt att inte nämna uppfinningar i denna lista.

Den magiska naturen

Sverige är verkligen magiskt när det kommer till naturen. Allt det vackra gröna, skogarna, rapsfälten, snön, bergen, sjöarna, havet, klipporna, skärgården och annat utgör en del av det magiska med vårt vackra land! Jag tycker efter ett par år utomlands att Sverige är magiskt på många sätt och uppskattar allt det vackra och fina här på ett härligt sätt. Hoppas att du gör detsamma! Njut av det svenska och allt det fina här!

1 reaktion på “9 skäl att älska Sverige

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *