Saker att Göra i Dalarna – Aktiviteter Dalarna

Det finns verkligen massor att göra i Dalarna för alla i familjen. Oavsett ålder och kön, så hittar du mängder med nöjen, platser och saker att göra när du är i Dalarna. I denna artikel har vi samlat alla familjenöjen i bokstavsordning från A – Ö.

Alla Aktiviteter och Upplevelser i Dalarna

Artikelns innehåll

Nöjen för alla åldrar både vad gäller vår, sommar, höst och vinter. Vi uppdaterar informationen kontinuerligt. Här hittar du några utvalda saker att göra i Dalarna med barn. Är du i Dalarna vid midsommar, så skall du absolut uppleva en midsommar i Dalarna.

Att göra när du är i Dalarna

Video från Youtube och Siljan.se, som numera går till visitdalarna.se

Upplevelser Dalarna

2047 Science Center

2047 Science Center (fd Framtidsmuseet) är ett Science Center där ni i familjen kan uppleva, undersöka och experimentera med alla era sinnen. Det är en riktig upptäcktsfärd för kropp och sinne! Flera museum i Dalarna här.
Borlänge , Dalarna

Aktiviteter och upplevelser på A

ABB- hallen

ABB hallen är en ishall i Ludvika där du har möjlighet att åka skridskor. Allmän åkning.
Ludvika , Dalarna

Aqua Nova

Äventyrsbad i Borlänge för alla åldrar. Riktigt trevligt och fint bad med massa att göra för alla åldrar.

Arla Arena

Arla Arena är en ishall i Säter där du har möjlighet till allmän åkning.
Säter , Dalarna

Avesta Bowling

Bowlinghall. Bowling, café och spelhall.
Avesta , Dalarna

Avesta Höstmarknad

Avesta , Dalarna

Avesta ishall

Avesta ishall i Avesta där det finns möjlighet för allmän åkning.
Avesta , Dalarna

Avesta Visentpark

Välkommen till en av norra Europas viktigaste avelsanläggningar för bevarandet av visenten – europeisk bison. Trevlig miljö. Här hittar du sevärdheter i Dalarna.
Avesta , Dalarna

Avestafestivalen

2019-05-31 – 2019-06-02

Avesta , Dalarna

Aktiviteter och upplevelser på B

Barnens dag i Borlänge

2019-08-31 – 2019-09-01

Borlänge , Dalarna

Bibliotek i Dalarna

Dalarna har flera riktigt fina bibliotek och de ligger i varje kommun. Falun och Borlänge har de största kommunala biblioteken och de andra kommunerna har lite mindre men välpackade bibliotek. Du kan låna böcker, lyssna på ljudböcker, se på utställningar, lyssna på föredrag samt surfa på bibliotekens datorer eller låna WIFI med ditt lånekort i deras lokaler. Här hittar du en förteckning över alla bibliotek i Dalarna.

Bolidenhallen

Bolidenhallen är en ishall i Hedemora. Möjlighet för allmän åkning.
Hedemora , Dalarna

Borlänge Höstmarknad

2019-09-20 – 2019-09-22

Borlänge , Dalarna

Borlänge ishall

Borlänge ishall i Borlänge. Möjlighet för allmän åkning. Här tränar flera hockeylag i olika åldersgrupper. Här hittar du hotell och vandrarhem i Borlänge.
Borlänge , Dalarna

Aktiviteter på C

Cykla i Dalarna. Dalarna är ett av de bästa ställena i hela landet för oss som älskar att cykla i alla former. Dalarna har blivit ett Mecka för mountainbiking och andra sporetr som sker i skogen på cykel. Jag själv älskar att cykla i Falun och njuta av att röra på mig och naturen via cykeln.

Aktiviteter och upplevelser på D

Dala Järna Guldmarknad

Marknad i mitten av Dala Järna. 2019-06-14 – 2019-06-16. Detta var en riktigt stor marknad förr i tiden. Tivoli, knallar, god mat och trevlig atmosfär.

Dala Järna , Dalarna

Dalarnas & Värmlands Äventyrscentrum

Dalarnas Äventyrscentrum startades 1991 i Ulvshyttan beläget strax utanför Borlänge. Allt började med forsränning på Västerdalälven. Idag så är vi ett komplett upplevelsebolag med unika upplevelser i vår produktportfölj. Önskar ni aktiviteter eller upplevelser för privatpersoner, eller skall du ta ut ditt företag på Äventyr.
Ulvshyttan , Dalarna

Dalarnas museum

Dalarnas museum ligger i Falun och är ett populärt resmål för turister i Dalarna. Dalarnas museum är Sveriges 3:e mest besökta länsmuseum. Här hittar du alla museum i Dalarna.
Falun , Dalarna

Aktiviteter och upplevelser på E

Ekomuseum Bergslagen

Ekomuseum Bergslagen är ett väldigt speciellt museum. Det är ett friluftsmuseum. Inget tak eller väggar. Det tar hela 2 timmar att åka genom detta vackra och ovanliga museum.
Smedjebacken , Dalarna

Bada Dalarna

Enåbadets badhus

Badhus i Rättvik för campingens gäster men även för allmänheten. 25-meters bassäng, relax, barnpool, bubbelbad, bastu, cafeteria och solarium. Saker att göra runt Siljan hittar du här.
Rättvik , Dalarna

Experium Kids Zone och Bowling

Experium är ett av de häftigaste äventyrsbaden i hela Norden. Bada, surfa, bowling och 3D bio. Passa på!
Lindvallen , Dalarna

Experium Äventyrsbad

Experium är riktigt häftigt! Surfa, åk vattenrutschbanor, vågor, strömmar, massagestrålar och bubblor. Det är helt klart värt ett besök.
Lindvallen , Dalarna

Explore Sälen

Massor av aktiviteter i Sälen. Hundspannsturer, Stand Up Paddleboard – grundkurs i Sälen, Crossing Borders – Guidad kanottur Norge-Sverige, Sälen Gastronomy Walk – Smakvandring med lokala delikatesser,  Älgsafari i Sälen fjällen, 30 minuters snabbkurs på Snowbike samt heldags hyra,  Snöskovandring i skog,  Snowtubing

Sälen , Dalarna

Cykling Dalarna

Aktiviteter och upplevelser på F

Falu Gruva

Falu Gruva är ett världsarv och en riktigt fin upplevelse för hela familjen. Det är ett riktigt landmärke både i Dalarna och i hela Sverige. Falu gruva har en lång historia och företaget som bröt malm här är det äldsta företaget i världen. Du äter gott, får guidade turer samt kan se de häftiga omgivningarna i och runt gruvan.
Falun , Dalarna

Falu Höstmarknad

Falu marknad är en fin marknad i centrum av Falun. Knallar, tivoli och uppträdanden. 2019-08-30 – 2019-08-31
Falun , Dalarna

Falun – Åfesten

Åfesten har växt ut och blivit ett stort arrangemang för hela familjen. Tivoli, knallar, artister, uppträdande, gummibåtar på Falu ån. Ett bra och gediget evenemang! 2019-06-07 – 2019-06-09

Falun , Dalarna

Falun Bowling

Bowling och discobowling ligger mitt i Falun och här spelar du bowling, äter god mat samt dricker gott. Uppträdande och arrangemang finns även här! Fräscht!
Falun , Dalarna

Familjekryssning med M/S Gustaf Wasa

Kryssningar ute på Siljan! Riktigt fina upplevelser utlovas på alla de kryssningar som hålls på Siljan. Lunch, familje- och kvällskryssningar varje dag.
Siljan (Leksand Rättvik Mora) , Dalarna

FM Mattsson Arena (Mora ishall)

FM Matsson ishall i Mora. Möjlighet för allmän åkning.
Mora , Dalarna

Friluftsbadet Lugnet

Lugnet Friluftsbad med bassänger, vattenrutschbana och fritt fall är ett populärt ställe för alla i familjen. Det är ett perfekt nöje för alla åldrar. Restaurang finns i närheten. Upplev allt det fina på Lugnet området i Falun!
Falun , Dalarna

Frostbrunnsdalen

Underbart vackert. Kaffestuga och magisk natur.
Borlänge , Dalarna

Fryksås Fäbodar

Fryksås fäbodar är en magisk plats på många sätt. Här kan du verkligen uppleva det genuina och gammaldags i Dalarna. En otroligt vacker fäbodvall med anor från 1500-talet. Klicka här för att läsa om Fryksås fäbodar.  Orsa Dalarna

Fulufjället Nationalpark och Naturum Fulufjället

Fulufjället är en fantastisk plats i Dalarna. Det bjuder på en fjällupplevelse som är något alldeles extra. Nationalparken ligger i nordvästra Dalarna, intill gränsen mot Trysils kommun i Norge.
Fulufjället , Dalarna

Fäbodfika i Lisskog

Pias stuga är en trevlig fäbod du kan besöka och fika samt sova över i Pias B&B. Spergott fika utlovas med hembakt i vedspis samt kokaffe över öppen eld. Öppet för fika 3 månader om året och B6B öppet hela året om. Billigt boende samt trevlig miljö.
Lisskog , Dalarna

Aktiviteter och upplevelser på G

Gokartarena Dalarna

Sveriges första 2-våningsbana för gokart. Detta är en snabb och utmanande bana. Kör gokart. Upplev farten och vinn tävlingar mot dina medtävlande. Finns relax, lounge, mat och dryck!
Vikmanshyttan , Dalarna

Gokart Rättvik

Rättvik Racing Klubb. Kör tävlingar eller kom på sk Drop-In och kör på en av norra Europas längsta gokartbanor. Klart värt att ta ett par heat här uppe. Roligt och mycket fartfyllt! Rättvik, Dalarna

Grängesbadet

Grängesbadet är en Simhall med fokus på motion strax utanför Ludvika.
Grängesberg , Dalarna

Grängesbergs marknad

Grängesbergs marknad är årets största folkfest i Grängesberg. Den har gamla anor. Varmt välkommen! 2019-09-21 – 2019-09-22

Grängesberg , Dalarna

Marknad Dalarna

Aktiviteter och upplevelser på H

Hamra Nationalpark

Hamra nationalpark är en fin upplevelse. Urgamla skogar, stilla myrland och vilda forsar. Gammelskog, orörda myrar, 400 år gamla träd samt massa annat spännande i naturen. Upplev verkligen urskog!
Hamra , Dalarna

HamraVild

Hamra Vildmarkscamp ligger i byn Hamra i Orsa Finnmark. bra service, mycket fint belägen samt stor omsorg hittar du här.
Hamra , Dalarna

Horndals Badhus

Simhallen ligger i Horndal. Erbjuder simskola för de små.
Horndal , Dalarna

Husbyringen

Husbyringen är Sveriges första ekomuseum och ligger naturskönt i Södra Dalarna, i Hedemora Kommun. Vackra miljöer. Mycket att uppleva samt hem till kända uppfinnargenier.
Dalarna , Dalarna

Aktiviteter och upplevelser på I

Idre simhall

Idre Simhall är en pärla mitt i byn. Här finns en 12 meters bassäng. Det är öppet för allmänheten en dag i veckan. Passa på att simma när du befinner dig i Idre.
Idre , Dalarna

Aka skidor Dalarna

Ingevallsbo Turridning

Välkomna till Ingevallsbo Turridning.  En ridtur ute i naturen. Passar såväl nybörjare som erfarna ryttare. Du kan komma och rida en kortare tur, men du kan även stanna 4 dagar och ah en längre upplevelse.
Ingevallsbo , Dalarna

Aktiviteter och upplevelser på K

Karl Tövåsens fäbod, Vikarbyn

Detta är förmodligen Sveriges mest kända fäbod och den drivs av den driftiga dalkullan Tin Gummuns. Här går djuren fria, du får se hur man skapar riktigt mathantverk från Dalarna. Klart värt ett besök hos Karl Tövåsens fäbod!

Källviksbacken Falun

Åk skidor eller snowboard i Källviksbacken, som ligger i utkanten av Falun.

Aktiviteter och upplevelser på L

Leksand Sommarland

Leksand Sommarland är en stor lekplats för alla åldrar. Det är en park full av spännande och häftiga aktiviteter i Leksand. Klart värt ett besök! Motorland, Vattenland och Sommarland i ett! Ligger vackert vid vattnet och det finns möjligheter till övernattning på den angränsande campingen!
Leksand , Dalarna

Leksandshallen Simhall

Simhallen i Leksands kommun där alla kan koppla av och ha en bra stund. Simma, bada, basta, relaxa och njut.
Leksand , Dalarna

Leos Lekland i Borlänge

Leos Lekland är Nordens största leklandskedja! Klart värt ett besök! Äventyr och spännande upplevelser för alla i familjen! Finns även plats för de allra minsta barnen. Mat och dryck finns att köpa!
Borlänge , Dalarna

Limadagen

Limadagen inträffar alltid ONSDAG V 30. Marknad, underhållning, aktiviteter samt matservering. 2019-07-24

Lima , Dalarna

Lokmuseum i Grängesberg

Ett välfyllt museum i Grängesberg. Hela 180 fordon, från 1856 till 1970-talet. Ett mycket innehållsrikt lok- och vagnmuseum.
Grängesberg , Dalarna

LRF Hallen

Ishall i Leksand med möjlighet för allmän åkning.
Leksand , Dalarna

Ludvika Bowlinghall

Bowlinghall med stora möjligheter. Kom hit och njut av bowling! Här hittar du hotell och vandrarhem i Ludvika.
Ludvika , Dalarna

Ludvikabadet

Ludvika Sporthall är en modern badanläggning i centrala Ludvika. I sporthallen kan du simma motionssim, leka i familjebadet samt bubbla i bubbelpool. passar hela familjen!
Ludvika , Dalarna

Lugnets badhus

Lugnet är en stor sportanläggning i Falun och badhuset har både inom och utomhus bassäng. För alla åldrar och passar verkligen alla i familjen. Simma, bada, hoppa trampolin, discohoppning på fredagar, extra lekfullt på skolloven. En väl utbyggd anläggning!
Falun , Dalarna

Lugnets ishall

Ishallen i Falun med möjlighet för allmän åkning.
Falun , Dalarna

Lugnets Äventyr

Här finns flera utomhusarenor och ett stort naturreservat direkt utanför dörren. Lugnet är som sagt en väl utbyggd anläggning och gränsar till vackra naturområden. Lek, spela, ha äventyr!
Falun , Dalarna

Lumshedens Marknad

En helg i augusti är det marknad i Lumsheden. En mindre gemytlig marknad med familjär känsla. 2019-08-24 – 2019-08-25

Lumsheden , Dalarna

Långshyttan Älgpark

Långshyttan Älgpark är en liten älgpark med café. Älgparken är belägen i vackra naturomgivningar i Långshyttan i Dalarna.
Långshyttan , Dalarna

Långshyttans Ishall

Ishallen som ligger i Långshyttan med möjlighet för allmän åkning.
Långshyttan , Dalarna

Aktiviteter och upplevelser på M

Malungs ishall

Ishallen i Malung med möjlighet för allmän åkning. Här hittar du hotell och vandrahem i Malung.
Malung , Dalarna

Malungs marknad

Malungs marknad är en trevlig marknad där du kan handla det mesta. Tidigt i juni går marknaden av stapeln. 2019-06-07 – 2019-06-09

Malung , Dalarna

Malungs Äventyr

Bygg en flotte, simma, fiska, rida och cykla med mera. Du kan vintertid åka skidor, rida på islandshästar, bada i badtunna samt annat roligt!
Malung , Dalarna

Maserhallen & Aqua Nova

Aqua Nova i Borlänge är ett riktigt kul och spännande äventyrsbad för hela familjen! Här finns något för alla åldrar. Ett av de bästa äventyrsbaden i Sverige. vill du simma eller bada i den stora Maserhallen, så kan du absolut göra detta. Restaurang finns och en sporthall där det spelas bland annat innebandy.

Maserhallen Bowling

Bowlinghall med roliga aktiviteter för alla i familjen. Bowla, ät god mat och drick gott. Barnkalas med mera går att ordna. Partybowling på fredagar!
Borlänge , Dalarna

Bowling Dalarna

Metropoolen i Avesta

Badhus i Avesta med äventyr för barn, finns motionsbassäng, även bubbelpooler och vattenrutschbanan magic eye.
Avesta , Dalarna

Mora Marknad

En traditionell marknad i Mora  med tivoli. 2019-07-05 – 2019-07-07

Mora , Dalarna

Mora Parken

Bowling, aktiviteter för barn, familjenöjen, outdoor aktiviteter samt mycket annat. Även konferens och boende.
Mora , Dalarna

Mora Simhall

Simhallen i Mora har en 25 meters bassäng med hela 6 stycken banor och en specifik hoppbassäng med 1 meters svikt samt en 3 meters svikt. Det finns en undervisningsbassäng, plaskbassäng och bubbelbassäng.
Mora , Dalarna

Aktiviteter och upplevelser på N

Naturum Dalarna

Naturum Dalarna är ett av Sveriges 33 naturum. Besök Dalarnas fantastiska natur och få inspirationen för att skydda vår vackra natur över hela Sverige.
Siljansnäs , Dalarna

Nils Olsson Hemslöjd – Dalahästar

Den äkta Dalahästen görs i Nusnäs hos Nils Olsson hemslöjd. Dalahästen är en symbol för hela Sverige. Riktigt häftigt att se hur de tillverkas och även köpa med sig en äkta dalahäst hem. Nusnäs ligger på vägen mellan Rättvik och Mora.
Nusnäs , Dalarna

Video från Youtube och det är kanalen olabandooola, som har skapat klippet! 

Njupeskärs vattenfall

Sveriges högsta vattenfall Njupeskär har en total fallhöjd på 125 m. Vattnet faller fritt i ca 70 meter! Det är verkligen riktigt fin aktivitet att åka hit och se Sveriges största vattenfall!
Fulufjället , Dalarna

Nordäventyr

I Idre finns det massor att göra för alla åldrar. Många blir förvånande för att det finns så pass många fina aktiviteter för alla i familjen. Du har fina möjligheter året om och kan ägna dig åt: fiske, golf eller fjällvandring så vill de flesta testa på någon form. Här hittar du alla naturreservat i Dalarna.
Idre , Dalarna

Aktiviteter och upplevelser på O

Ornässtugan

Denna klassiska plats ligger i Borlänge Kommun i Ornäs. Vackert vid Runn. Ornässtugan.

Orsa Bowling

Bowlinghall. Mat, 12 fina banor och massa andra aktiviteter för hela familjen. Här hittar du hotell och vandrahem i Orsa.
Orsa , Dalarna

Orsa ishall

Ishall i Orsa med möjlighet för allmän åkning. Orsa har även en av de bästa campingarna i hela Dalarna.
Orsa , Dalarna

Orsa Rovdjurspark

Rovdjursparken i Grönklitt är en riktigt pärla! De är en av de största parkerna för bvilda djur i hela Europa och ett självklart utflyktsmål när du är i eller runt Orsa. Det finns både utrotningshotade vilda djur och även de 4 största vilda djuren i Sverige. En bra aktivitet för hela familjen helt klart!
Orsa , Dalarna

Orsa Simhall

Litet motionsbad i Orsa sporthall som erbjuder en 16 meter lång bassäng med tre banor. Bastu finns. Det finns även en utomhusbassäng för bad.
Orsa , Dalarna

Ovakohallen

Ishall i Smedjebacken med möjlighet för allmän åkning. Det kan variera lite vilka öppettider som gäller för allmän åkning.
Smedjebacken , Dalarna

Aktiviteter och upplevelser på P

Padel i Dalarna

Numera finns det många fina padelbanor i Dalarna där du kan spela det enormt roliga sporten Padel. Padel har tagit hela Sverige med storm och det har poppat upp padelbanor över hela landet. Dalarna är inget undantag och det är jag riktigt glad för. Personligen älskar jag att spela padel.

Peace & Love Festival

Detta är en av de bästa festivalerna i landet enligt många. Det var även en av de största festivalerna tidigare, men man har fått banta ner den på senare år. Ett bra arrangemang och fina artister är ett av deras signum. En aktivitet för de lite äldre barnen kan man kanske tycka. 2019-07-04 – 2019-07-06

Borlänge , Dalarna

Peace and Love Dalarna

Pias Stuga i Lisskog

Pias stuga i Lisskog är en härlig plats mellan Bjursås och Ingels i Rättvik. Det är en danska som har flyttat ut i skogen och driver ett fik och B&B i sin fäbodstuga. Riktigt gott fika samt trevlig miljö utlovas och Pias är en härlig värd! Pia har öppet B&B hela året och fika kan du göra 3 månader på sommaren.

Prison Island Borlänge

På Prison Island i Borlänge finns allt för att du skall få uppleva spänning! Det finns 20 stycken finurliga fängelseceller som du skall ta dig ur. Lös alla häftiga uppgifter och ha kul som familj. Även för möhippor, barn, vuxna, grupper och svensexor. En riktigt kul upplevelse!
Borlänge , Dalarna

Putte i Parken – Leksand

Putte i Parken eller PIP är en årlig festival för hela familjen. Den är gratis och det finns massor att göra här. Artister, knallar, och allt annat som hör en bra festival till. Verkligen för hela familjen! 2019-07-12 – 2019-07-13
Leksand , Dalarna

Aktiviteter på R

Rättvik Bowling

Bowlinghall med massor av aktiviteter för hela familjen. Man kan bowla såklart men även äta god mat eller avnjuta någon riktigt bra konsert. Det kommer massa av kända artister hit och spelar varje år.
Rättvik , Dalarna

Rättvik Gokartbana

Gokartbanan i Rättvik har funnits i många år och mängder med kunder har haft kul på banan. Det är en utomhusbana med kluriga kurvor och du kan verkligen gasa på här. En aktivitet för de lite äldre barnen i familjen. Boka eller drop in.
Rättvik , Dalarna

Rättviks Classic Car Week

Classic Car Week är en av de största aktiviteterna i hela Sverige. Det är en riktigt härlig motorfest för alla åldrar under vecka 31 varje år i Rättvik. Det finns allt du kan tänka dig här för att verkligen ha en kul och aktivitetsfull semestervecka. Boka tidigt för allt brukar vara upptaget vad gäller boenden denna populära vecka i hjärtat av Dalarna. Alltid vecka 31. Många passar på att besöka Styggforsen utanför Rättvik när de befinner sig här.

Rättvik, Dalarna

Rättviks Höstmarknad

Höstmarknad i Rättvik. Detta är en av de största marknaderna i hela Sverige. Folk från hela Dalarna åker hit och du kan köpa allt mellan himmel och jord. Klart värt ett besök. Alltid första helgen i oktober.
Rättvik , Dalarna

Aktiviteter och upplevelser på S

Sagolandet Tomteland

Tomtens eget sagoland. Detta är ett fint äventyr för de mindre barnen helt klart. Stig in i sagovärlden och njut av en heldag på Tomteland!
Sollerön , Dalarna

Sahlins Struts

Strutsarna utanför Borlänge på Sahlins strutsfarm är helt klart värt ett besök. Hit kommer alla åldrar och upplever de stora fina strutsarna. Handla god hemmagjord glass och annat att äta i både gårdsbutiken och på deras fina café. En fin dagsutflykt.
Borlänge , Dalarna

Skinnarbadet

Badhuset Skinnarbadet är ett inomhusbad i centrum av Malung. Bastu, simhall, motionshall och solarium.
Malung , Dalarna

Skönvikshallen badhus

Simhall i i Säter i Dalarna som lägger sin fokus på motionssim. Det finns flera olika andra sorters träning att utföra här. Öppet för allmänheten.
Säter , Dalarna

Snöå Bruk

Snöå Bruk är ett friluftsområde med mängder av aktiviteter hela året runt. Längdskidor, minigolf, rullskidor, pulka, fiska, bada samt uthyrning av kanoter. Familjevänliga aktiviteter. Du kan även spela golf här.
Dala-Järna , Dalarna

Solvarbo Marknad

Endagarsmarknad. Detta är en riktig säljfest för de knallar som är med här. Trevlig stämning och fina produkter. Något för alla åldrar helt klart! 2019-09-29

Solvarbo , Dalarna

Sommar på Idre Fjäll

Det är klart värt att besöka fjällen i Dalarna även på sommaren. Vandring, safari med bävrar, ridning på fjället, forsränning, levande fäbodar samt mycket annat att göra och uppleva. Verkligen aktiviteter för alla åldrar och alla i familjen.
Idre , Dalarna

Sommarrodel i Rättvik

Sommar rodel är verkligen kul! Rodel i Rättvik är superkul och en fin aktivitet för familjen. Det är en skidbacke på vintern och en rodelbana på sommaren. Fin utsikt över Siljan och Rättvik. Du kan även hyra Segway samt spela paintball på sommaren.
Rättvik , Dalarna

Styggforsen

Styggforsen är en riktigt fin naturupplevelse. det har en höjd på ca 30 meter med branta klippor. Skogen tornar upp sig runt fallet på ett spännande och vackert sätt. Här kan du läsa mer om Styggforsen i Rättvik.
Rättvik , Dalarna

Säfsen

Säfsen är en modern anläggning i Dalarna. Fokus är den alpina biten, men det finns en mängd av aktiviteter och upplevelser även sommartid. Kom till Säfsen året och och njut av en fin tid! Läs Om Säfsen
Fredriksberg , Dalarna

Säterdalen

Säterdalen är ett populärt utflycktsmål vid Dalälven i Säter. Det finns aktiviteter här varje tisdag på sommaren och en massa andra evenemang året om. Knallar, godis, gamla vackra bilar, musik, underhållning, lekland för de små samt en massa andra aktiviteter för hela familjen.
Säterdalen , Dalarna

Aktiviteter och upplevelser på T

Tegera Arena

Ishall i Leksand med möjlighet för allmän åkning. Det är här som Leksands IF spelar sina hemmamatcher. Restaurang, shop samt massa andra aktiviteter finns på arenan. Här är det även deltävlingar i melodifestivalen samt andra stora evenemang.
Leksand , Dalarna

Töfsingdalen Nationalpark

Genuin urskog. Detta är en avlägsen och vild plats. Riktig fjällvärld med allt vad et innebär. Spännande aktiviteter samt riktigt fina naturupplevelser. Ödslig och orörd natur.
Töfsingdalen , Dalarna

Aktiviteter och upplevelser på V

Vansbro Simhall

Simhall med bassänger för motionssim och lek. En fin liten simhall för hela familjen. En bra dagsutflykt.
Vansbro , Dalarna

Vanåhallen

Ishallen ligger i Vansbro och du har möjlighet till allmän åkning. Kolla öppettiderna.
Vansbro , Dalarna

Vasahallen badhus

Centralt beläget badhus i Hedemora. Hopptorn, 25 meters bassäng. En bra simhall helt enkelt.
Hedemora , Dalarna

Aktiviteter och upplevelser på Y

Yoump i Borlänge

Yoump är en stor sport och nöjesarena i Borlänge. Ett spännande aktivitetscenter med mycket att göra för alla åldrar. Klart värt ett besök. Hoppa dig trött och fika sedan!
Borlänge , Dalarna

Aktiviteter på Ä

Älvdalens ishall

Ishall i Älvdalen med möjlighet för allmän åkning. Den naturliga aktiviteten är såklart skridsko åkning, men det arrangeras även mässor och annat inne i hallen.
Älvdalen , Dalarna

Älvdalens Musik & Motorfestival

En riktigt fin motorfest med mycket musik. Klart värt att åka till ifall du gillar musik och bilar. Knallar, och festivalkänsla. 2019-08-09 – 2019-08-11.

Älvdalen , Dalarna

Älvdalens Simhall

Sveriges nordligaste 50 meters bassäng. En fin liten simhall med allt som är bra för att barnfamiljer skall kunna nuta av simning och bad.
Älvdalen , Dalarna

Hitta hit via sökningar på Google

Många hittar hit via olika sökningar hos Googler.se och här är några av alla de sökningar som görs för att hamna på denna artikel:

 • Att göra Dalarna
 • Äventyr Dalarna
 • Semester i Dalarna
 • Visit Dalarna
 • Upplevelse Dalarna
 • Pärlor i Dalarna
 • Dalarna semester
 • Göra Dalarna
 • Dalarna Göra
 • Dalarna äventyr
 • Dalarna pärlor
 • Dalarna att göra
 • Vad kan man göra i Dalarna
 • Aktiviteter Dalarna sommar
 • Äventyr Dalarna
 • Vad händer i dalarna idag

Att göra i Dalarna sommar

Här ovanför i artikeln hittar du verkligen massor av roliga saker att göra i Dalarna på sommaren. Hoppas du hittar rätt aktivitet både för dig eller din familj! Sommaren är en härlig tid i Dalarna och det finns massa att göra när du befinner dig här. Vintern är även det en härlig tid här i dalarna med massor av Vinteraktiviteter för hela familjen!

Saker och aktiviteter att göra i Dalarna

Detta är de aktiviteter vi listat och har du fler fina nöjen, som vi missat att ta med här ovan hör gärna av dig, så fyller vi på listan med aktiviteter och saker att göra och uppleva i vårt härliga landskap. Dalarna är Sveriges 4:e största turistmål varje år och det finns såklart massor att uppleva och göra här i vårt härliga landskap.

5 reaktioner på “Saker att Göra i Dalarna – Aktiviteter Dalarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *