Fiske Salen

Att göra i Sälen på sommaren

Aktiviteter i Sälen på sommaren

Det finns en mängd saker du kan göra i Sälen sommartid. Man tänker ofta på Sälen som en vinterdestination, men sommaren är numera lika aktiv uppe i Sälenfjällen. Du kan hitta både lugnet och en mängd olika roliga och spännande upplevelser. Bo bra, ät god mat samt upplev Sälenfjällen sommartid med vår guide:

Lista Sommaraktiviteter i Sälen

 • Fjällvandring för hela familjen
 • Cykla på fjället
 • Golfa
 • Paddla kanot, kajak eller SUP
 • Klättring på klipporna
 • Höghöjdsbana i Lindvallen
 • Fiska i sjöar eller älvar
 • Bada i Kläppen
 • Bowling och Spel Experium
 • Elcross på bana
 • Fjällstallet Horsemanship
 • Kläppen Arena
 • Äta god mat

Fjällvandring för hela familjen

I Sälen finns det vandringsleder för alla kategorier vandrare samt hela familjen. Du har allt från enkla vandringar till riktigt tuffa utmaningar. Du kan ta det enkelt och njuta av allt i ett lugnt tempo eller du kan utmana dig själv och ta ut dig lite mer. De flesta lederna är markerade så du hittar rätt. Vandring är stort i hela Dalarna och även här i Sälen.

Cykla på fjället

Cykling i Dalarna är riktigt stort och Sälen är inget undantag. Här hittar du verkligen alla sorters cykling och du kan cykla downhill, på stigar, i skogen, på fjället och ren asfaltscykling. Du hittar all form av cykling i Sälenfjällen. Är du erfaren eller nybörjare spelar ingen roll. Du har allt du kan tänka dig här vad gäller cykel.

Cykling i Salen

Golfa i Sälen

Golf i Sälen spelas på Sälenfjällens Golfklubb. Detta är en riktigt vacker golfbana som bitvis kräver lite av dina ben. Du spelar lång eller kort bana samt njuter av god mat på den populära verandan. En spännande golfrunda här på banen ger extra puls samt du får verkligen uppleva den härliga naturen här i Sälen.

Paddla kanot, kajak eller SUP

Runt om i Sälen kan du hyra kanot och kajaker. Skall du hyra SUP så kan du göra detta vid Västra Dalälven och njuta av en stund på vattnet. Många fiskar från hyrda kanoter för att komma ut på sjöarna vid fiske eller bara glida runt på det stilla vattnet.

Höghöjdsbana i Lindvallen

Detta är en riktigt rolig aktivitet. Klättre, lek och balansera på höghöjdsbanan i Lindvallen. Mellan 8-12 meter över marken befinner du dig och du kan även åka zipline här. Galet roligt! Lite läskigt men väldigt kul! Njut av att befinna dig bland trädtopparna.

Zipline Salen

Fiska i sjöar eller älvar

Fiske i Sälen och fjällen är en härlig upplevelse. Fjällsjöarna är vackra och du kan njuta av att fiska här. Harr, öring och abborre är några av alla de fina och goda fiskar du kan fånga här. Inramningen med den vackra naturen gör att fiske här uppe är något utöver det vanliga. Antingen fiskar man från land eller så hyr man en flotte eller kanot. Kom ihåg att ta med fiskekortet.

Bada i Kläppen

Vid Kläppen har man fördelen att kunna bada i Västerdalälven. Här finns hopptorn och flytbrygga vid Kläppens camping. En sandstrand finns och här kan du verkligen njuta av det fina vattnet och härliga sommarbad. Bad och glass. Kan det bli bättre?

Bowling och Spel Experium

Experium bowling är verkligen en spännande och rolig bowlingbana. Här kan du njuta av härliga tävlingar samt tävla mot dina kompisar och familj med bowling. Härlig miljö och en kul upplevelse. En toppmodern bowlinghall.

Fjällstallet Horsemanship

Här får du en anpassad undervisning och du rider i underbart vacker fjällmiljö. Detta passar alla kunskapsnivåer och du kan verkligen utveckla ditt hanterande av hästar här. Gillar du hästar och allt runt dem, så är detta upplevelsen för dig!

Horsemanship Salen

El Cross på bana

Kör El Cross på en anlagd och utmanande bana. Riktigt kul med fart och fläkt. Terrängvågor, hopp och böljande upplevelse utlovas. Kör själv eller tävla mot andra i roliga lopp!

Kläppen Arena

Kläppen Arena består av två delar. Hopparenan samt Parkarenan. Hopparenan är där du har 2 hopp och en stor airbag att landa i. Parkarenan är full med aktiviteter såsom, railpark, trampoliner, miniramp och slackline. Här på Arenan kan du verkligen få utlopp för dina talanger och njuta av heldagar med aktiviteter!

Äta god mat

Det finns verkligen god mat att njuta av här uppe i Sälen. Flera riktigt bra restaurangen är etablerade här och du kan äta alla sorters mat uppe i fjällen. Mat och dryck går ju hand i hand och du kan dricka många goda viner och starkvaror i Sälen. Passa på att njuta av lokal mat samt de specialiteter som bjuds i Dalafjällen.

God mat i Salen

Saker att göra i Sälen – Sommartid

Som du ser finns det många fina saker att uppleva i Sälen på sommaren. Du kan ta det lugnt och njuta av den vackra naturen eller vara mer aktiv och göra någon av alla de saker vi nämner här ovan. Sälenfjällen är verkligen en fin sommardestination numera. Kom och njut i Sälen! Här ser du saker du kan göra i Idre på sommaren.

Lämna ett svar