Dalhalla Evenemang konsert

Dalhalla – Evenemang och konserter

Dalhalla – En pärla i Dalarna

Dalhalla är en av de mest spektakulära utescener i hela Europa! Konsertarenan ligger mitt ute i Rättviksskogen och det fantastiska ljudet fascinerar såväl publik som artister. Nästan ingen konsertplats kan konkurrera med dess storslagenhet och upplevelse man får av naturen. Platsen upptäcktes av en slump i början av 1990-talet, idag är Dalhalla en av Europas mäktigaste och absolut vackraste konsertarenor.

Dalhalla Evenemang konsert

Bild: https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Fil:Dalhalla_stage_before_show.JPG

Dalhalla utbud

Ett brett programutbud och satsningar på opera har gjort Dalhalla känt i vida kretsar. Som operascen uppfattas den som helt unik i världen, höga, nästan vertikala bergväggar ger bra klang utan störande eko. Dalhallas amfiteaterliknande miljö kan jämställas med kända scener i antikens Grekland och Italien, det är enkelt och avskalat, men samtidigt väldigt exklusivt. Till konsertupplevelserna adderas eld och vatten på effektfulla sätt.

Dalhalla är i sig självt en upplevelse för både öga och öra.

Läget är perfekt, långt bort från bebyggelsen och väl avskärmat mot störande buller från trafik och industrier.
Akustiken nere i kalkbrottet är fantastisk och konserter ges helt utan förstärkning ibland. Med en akustisk utformad scen och med publiken sittande nere i “amfiteatern” kan Dalhalla mätas med kända scener i antikens Grekland och Italien.

Dalhalla – Guidade visningar

Varje dag erbjuds intressanta guidade visningar. Även på engelska. Här får du en närmare koll på allt som har med Dalhalla att göra. Riktigt fint!

Det är otaliga besökare som varje år är på olika evenemang, konserter och annat i Dalhalla. En av Dalarnas pärlor helt klart!

Lämna ett svar