Dalhalla – Evenemang och konserter

Dalhalla – En pärla i Dalarna

Dalhalla är en av de mest spektakulära utescener i hela Europa! Konsertarenan ligger mitt ute i Rättviks-skogen och det fantastiska ljudet fascinerar såväl publik som artister. Nästan ingen konsertplats kan konkurrera med dess storslagenhet och upplevelse man får av naturen. Platsen upptäcktes av en slump i början av 1990-talet, idag är Dalhalla en av Europas mäktigaste och absolut vackraste konsertarenor.

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Dalhalla_fr%C3%A5n_ovan_(3).JPG

Dalhalla utbud

Ett brett programutbud och satsningar på opera har gjort Dalhalla känt i vida kretsar. Som operascen uppfattas den som helt unik i världen, höga, nästan vertikala bergväggar ger bra klang utan störande eko. Dalhallas amfiteaterliknande miljö kan jämställas med kända scener i antikens Grekland och Italien, det är enkelt och avskalat, men samtidigt väldigt exklusivt. Till konsertupplevelserna adderas eld och vatten på effektfulla sätt.

Dalhalla Evenemang konsert

Bild: https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Fil:Dalhalla_stage_before_show.JPG

Dalhalla är en upplevelse i sig

Läget är perfekt, långt bort från bebyggelsen och väl avskärmat mot störande buller från trafik och industrier.
Akustiken nere i kalkbrottet är fantastisk och konserter ges helt utan förstärkning ibland. Med en akustisk utformad scen och med publiken sittande nere i “amfiteatern” kan Dalhalla mätas med kända scener i antikens Grekland och Italien.

Stora artister på Dalhalla

Det har genom åren varit många stora artister, band och underhållare som framträtt på denna fantastiska scen. Ett av banden, som spelat här för utsålda hus är P-Floyd ifrån Falun.

Bild: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pfloyd1.jpg

Dalhalla – Guidade visningar

Varje dag erbjuds intressanta guidade visningar. Även på engelska. Här får du en närmare koll på allt som har med Dalhalla att göra. Riktigt fint! Du kan övernatta i närheten, i Rättvik och här är en lista på vad du kan se och göra i Rättvik.

Det är otaliga besökare som varje år är på olika evenemang, konserter och annat i Dalhalla. En av Dalarnas pärlor helt klart! Skall du ah en utomhusupplevelse vad gäller konsert, så är Dalhalla en given arena!

2 reaktioner på “Dalhalla – Evenemang och konserter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *