Dansbandsveckan Malung

Dansbandsveckan i Malung – Alltid vecka 29

Det börjar dra ihop sig – Dansbandsveckan i Malung är en grymt stor attraktion där den annars lite sömniga bygden fylls av tusentals och åter tusentals dansanta och glada besökare från hela Norden!

Boende

Ett problem under veckan brukar vara tillgången på boende. Malungs turistbyrå gör vad de kan för att förmedla boende till alla besökare. Förutom att hyra ut lägenheter för det kommunala bostadsbolaget har även en hel del privatpersoner boenden för uthyrning. Alla dessa boenden bokas genom Malungs Turistbyrå, +46 (0)280-186 00.

Malungs Camping utökar även sin “normala” camping till att även omfatta grönytor i och omkring centrum. Dessa är i normalfallet bokade redan under våren, men det skadar såklart inte att kontakta dem i hopp om avbokningar.

Dansbandsveckan Malung

Bild: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Blixterz_Malung.jpg

Mat

De lokala företagen gör vad de kan för att tillgodose den ökade anstormningen. Räkna med att affärer och näringsställen har extra långa köer under denna vecka.

Pizzerior och krogar har tråkigt nog satt i system att under denna vecka chockhöja priserna och chocksänka måltiderna. En av aktörerna som är ett undantag för detta är pizzeria Venezia, strax intill OKQ8 vid södra infarten (klicka för karta).

Transporter

I och med att Malung saknar riktigt utbyggd kollektivtrafik och i normalfallet även till viss del taxi är det därför läge att använda apostlahästarna för att transportera sig. Från campingen (på västra sidan) in till centrum är en promenad på omkring 10 minuter. Från centrum och upp till Folkets Park Orrskogen innebär även det en promenad på lite drygt 10 minuter.

Video från Youtube och Dansbandsveckans kanal

Boende På Dansbandsveckan

Det kan låta konstigt, men det är faktiskt dags att börja se sig omkring efter boende inför Dansbandsveckan 2013. Det är ganska vanligt att de som besöker dansfestivalen bokar boende för nästkommande år dagen efter att festivalen är slut. Så hur gör du då för att hitta det ultimata boendet?

Husvagn / Tält:

De flesta som besöker Malung under denna vecka bor till största del i de provisoriska campingplatser som anordnats runt om i Malung. Förutom den ordinarie campingen på västra sidan om byn finns även provisoriska intill ishallen, på båda sidor om riksvägen. Från ishallen är det 10 minuters promenad till Folkets Park Orrskogen och 10 till Grönland (centrala Malung.

För bokning av dessa platser, kontakta Malungs Turistbyrå, +46 (0)280-186 00.

Lägenheter:

Under denna vecka möblerar det kommunala bostadsbolaget Malungshem sina tomma lägenheter och hyr ut dem till dansentusiaster. Helt klart ett mer bekvämt alternativ än att bo i husvagn eller tält. Avstånden är lite olika beroende på vart man hamnar, men i princip alla lägenheter ligger i centrala Malung. En promenad upp till Folkets park Orrskogen tar lite drygt 10 minuter.

Dessa lägenheter hyrs ut av turistbyrån, +46 (0)280-186 00.

Inneboende / Privat boende:

En hel del Malungsbor hyr ut delar av sin bostad under denna vecka. I regel är det billigare att hyra privat än genom turistbyrån. Risken är dock att du kan hamna en bit utanför Malung. Under denna vecka brukar dock kollektivtrafiken fungera utmärkt, så detta är inget större problem.

Det bästa stället för att få tag på dessa lägenheter är att läsa annons delen i “Malungsbladet“. Malung är en riktig metropol i Dalarna om sommaren när det är Dansbandsvecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *