Hotell Malung – Hotell och Vandrarhem i Malung

Alla hotell i Malung

Trots sin lilla storlek erbjuder Malung och framför allt Sälen ett mycket stort utbud av boendealternativ. I Sälen finns givetvis allt från vandrarhem och stugbyar till lyxiga hotell. I Malung finns en hel del olika boenden i olika standarder och prisklasser.

För ett mer exklusivt boende i centrala Malung kan trestjärniga Sankt Olof Hotell & Krog rekommenderas. Ett annat bra boende är likaså trestjärniga Hotell Skinnargården.

Hotell Malung

Hotell Skinnargården

Trestjärniga Hotell Skinnargården ligger precis vid järnvägsstationen i Malung, bara någon minuts promenad från huvudgatan Storgatan och Grönland Park. Hotellet har 50 rum och du väljer mellan fyra rumstyper, nämligen enkelrum, dubbelrum, trebäddsrum och fyrbäddsrum.

Rummen är relativt modernt inredda med bekväma möbler. TV med kabelkanaler är standard. Lite speciellt är att du kan beställa upp frukost på rummet. Hotellets egen restaurang serverar svensk husmanskost i rejäla portioner.

Hotellets välsorterade bar erbjuder förfriskningar och starka drycker. Värt att notera är att restaurangen och baren är populära besöksmål för Malungsborna själv. Hotell Skinnargården är ett populärt hotell för många som vill ha ett bra boende som bas för äventyr i de rika naturmiljöerna kring Malung. Fisket är till exempel utmärkt. Dessutom finns många populära vandringsleder.

Sankt Olof Hotell & Krog

Trestjärniga Sankt Olof Hotell & Krog är det mest exklusiva hotellet i Malung. Här erbjuds du, förutom utmärkta hotellrum, även en hel del olika bekvämligheter. Hotellet ligger på Storgatan, cirka en kilometer från järnvägsstationen.

Sankt Olof hotell & Krog har totalt 51 hotellrum i fyra olika varianter, nämligen enkelrum, tvåbäddsrum, familjerum och juniorsvit. Alla rum är utrustade med platt-TV med kabelkanaler och gratis wi-fi. En del av rummen har också balkong och minibar.

Givetvis är alla badrum separata. Hotellets egen restaurang serverar en à la carte-meny av hög klass. Fokus ligger på traditionella svenska rätter, men det finns även ett antal internationella inslag. Dessutom finns en bar och en mysig lounge med eldstad. För avkoppling finns tillgång till bastu.

Värdshuset Lugnet

Värdshuset Lugnet är ett trestjärnigt pensionat som ligger inrymt i en vacker byggnad uppförd i slutat av 1800-talet. Pensionatet ligger vackert vid Västerdalälven cirka 7 km från centrala Malung. Värdshuset Lugnet erbjuder fem olika typer av boenden, nämligen enkelrum, tvåbäddsrum, trebäddsrum, familjerum och lägenhet.

Lägenheterna är utrustade med badrum, vardagsrum och fullt utrustade kök. Alla rum och lägenheter är utrustade med TV med kabelkanaler.

Hotellet kan ståta med både en à la carte-restaurang och en välsorterad bar. Bland övriga faciliteter kan nämnas bastu och gratis Wi-Fi. Och, ej att förglömma, utsikten över Västerdalälven är fantastisk. Bland populära aktiviteter i närområdet finns golf (Malungs GK ligger bara 200 meter från hotellet), kanotpaddling på älven samt fiske. Värdshuset Lugnet är perfekt för en aktiv semester.

Malungs Camping

I Malung finns något så ovanligt som en camping som har blivit förärad tre stjärnor. Det handlar om Malungs Camping och anledningen är delvis det fantastiska läget precis vid Västerdalälven.

Trots det mycket natursköna läget är det bara cirka 800 meter till centrala Malung. Campingen omfattar 24 stugor. Du väljer mellan Stuga Economy (delat badrum) och Stuga med ett sovrum. Alla stugor har ett pentry med kyl och kokplattor.

Ett antal stugor har platt-TV med kabelkanaler. Inne i huvudbyggnaden finns ytterligare faciliteter i form av ett fullt utrustat kök och ett TV-rum. Sommartid har campingens café öppet. Någon restaurang kan campingen emellertid inte ståta med. En utomhuspool finns dock. Dessutom kan du hyra såväl kanot och cykel för äventyr på eller kring älven.

Malung Sälen Hostel

Malung hostel ligger mitt i centrala Malung och detta boende är ett enkelt och funktionellt hostel
där man som gäst erbjuds gratis Wi-Fi och alla rum har TV samt en soffgrupp. Badrum finns för varje rum.

Det finns även en sovsal med plats upp till 8 personer och där ingår ett delat badrum. Frukostbuffe serveras på hotell Skinnargården som ligger bredvid. Vill man laga sin egen mat finns den möjligheten då detta hostel erbjuder ett fullutrustat kök.

Hotell i Malung Dalarna

Skog Malung

Om Malung

Malung är en liten pittoresk ort i Dalarna som ligger i kommunen Malung-Sälen i området Västerdalarna. Det är omkring 15 mil till Falun och 18 mil till Karlstad. Även om Malung ligger i Dalarna har orten tydliga kopplingar till Värmland.

Naturen är fantastisk

Malung är framför allt känt för sin storslagna natur. Bara ett stenkast från huvudgatan i centrum ligger i stort sett orörda skogs- och bergsområden som verkligen inbjuder till friluftsliv. Dessutom rinner den mäktiga Västerdalälven genom staden. Ej att förglömma är också att Malung är en ledande stad när det gäller skinnproduktion.

Dansbandsveckan i Malung

På senare tid har dock skinnproduktionen blivit omkörd av arrangemanget Svenska dansbandsveckan när det gäller intäkterna från turismen. Svenska dansbandsveckan arrangeras i vecka 29 varje år och lockar närmare 50 000 besökare. Under denna vecka tiodubblas faktiskt antalet invånare i den lilla ort.

Se och göra i Malung

Friluftslivet är i fokus i Malung, året runt. Vår, sommar och höst har du alla möjligheter att både cykla, fiska, vandra, paddla och mycket mycket i de härliga omgivningarna. En del av friluftsutbudet är centrerat till Sälen och Sälenfjällen men även strax utanför Malung har du stora möjligheter att uppleva ett stycke orörd natur genom alla tänkbara friluftsaktiviteter.

Dansbandsveckan i Malung

Svenska dansbandsveckan

Ett evenemang som arrangeras under sommaren, och som på senare tid har vuxit ut till att bli en minst sagt nationell angelägenhet, är Svenska dansbandsveckan. Vecka 29 varje år arrangeras i Malung en riktig fest för alla som tycker om att lyssna till och dansa till dansbandsmusik. Det är i ortens folkpark, Orrskogen, som arrangemanget äger rum.

50 000 besökare

Varje år kommer närmare 50 000 besökare till lilla Malung för att dansa och umgås. Under Svenska dansbandsveckan är hotellen i staden givetvis fullbokade. För att få plats på något av stadens hotell under vecka 29 krävs att du bokar i mycket god tid. De flesta som kommer till Malung under dansbandsveckan väljer dock att bo i egen husvagn eller husbil. Hotell Malung dansbandsveckan.

Sälenfjällen

Under vintermånaderna är Sälenfjällen i absolut fokus. Sälenfjällen är ett område cirka sex mil om centrala Malung där det finns sammanlagt sju anläggningar för vintersport. Det handlar om Hundfjället, Högfjället, Lindvallen, Kläppen, Näsfjället, Stöten och Tandådalen. Lindvallen och Hundfjället har en mer barnvänlig inriktning medan Tandådalen riktar sig till mer avancerade åkare.

Sevärdheter Malung

Sevärdheterna i Malung/Sälen handlar främst om fäbodar och levande kulturarv. Det finns en mängd fäbodar att besöka i Malung med omnejd. Om du besöker en fäbod kan du få möjlighet att få lite insikt i hur det var att bruka jorden och sköta om boskapen under äldre tider. Det är en fascinerande upplevelse att få gå in i forna tiders bostadshus (det är lågt i tak!) och höra historier om livet i skogarna.

Jannesgården, Malungs hembygdsgård, Fredriksson Konsthantverk, Benstampen vid Sörbäcken samt Edet kvarn är exempel på kulturella sevärdheter i och omkring Malung. Alla dessa sevärdheter ligger på bekvämt bilavstånd.

Shopping och nöje

När det gäller shopping i Malung är det framför allt skinnvaror som är i fokus. Malung har en mycket lång tradition av skinnproduktion, vilket avspeglar sig i att orten idag har omkring 20 butiker som enbart säljer skinnprodukter.

För restaurang- och krogbesök är utbudet av naturliga skäl begränsat. Dock finns en handfull restauranger, pubar och barer av relativt hög klass. Malung är en mycket vacker del av Dalarna.

1 reaktion på “Hotell Malung – Hotell och Vandrarhem i Malung

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *