Kartor Dalarna – Karta över Dalarna

Kartor över Dalarna

Här ser du kartor, geografi och bilder över vackra Dalarna. Detta vackra landskap är en riktig magnet vad gäller inhemsk och utländsk turism varje år. Dalarna står lite modell över Sverige utåt sett och det finns ett flertal olika föremål och företeelser som blivit vedertagna och kommer från vårt älskade landskap.

Gammal Generalstabskarta Dalarna

Vi har samlat flera kartor över Dalarna i denna artikel och här ser du en gammal Generalstabskarta över det bästa landskapet i Sverige:

Bild:https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Generalstabskarta_Dalarna.png

Längre ner i artikeln ser du nyare och mer detaljerade kartor över Dalarna.

Geografi och kartor

Här nedan ser du flera kartor över hela landskapet Dalarna samt även över de största tätorterna i länet. Dalarna är ju otroligt vackert, så det är inte konstigt att folk kommer hit året om, varje år. Klimatet är riktigt bra för att vara Sverige. Det är ett lummigt och fullt av vacker skogsmark i Dalarna.

Den vackra naturen och de röda stugorna står ofta tillsammans med midsommar och dalahästar som en bakgrund till det som står för Sverige både här och utomlands. Det är det allra bästa landskapet tycker vi här på sajten såklart!

Kartor Dalarna

Här nedan ser du flera olika kartor över landskapet Dalarna.

Karta Dalarna

Bild: Google.se

Dalarna Karta

Bild: Google.se

Norra Dalarna

Norra Dalarna

Bild: Google.se

Mellersta Dalarna

Mellersta Dalarna

Bild: Google.se

Södra dalarna

Sodra Dalarna

Bild: Google.se

Populära platser i Dalarna

Kartor över Dalarna

Dalarna är ett relativt stort landskap och här finns verkligen allt från skidanläggningar till rena sand-stränderna. Dalarna är ett magiskt vackert landskap och som vi skrivit tidigare här på sajten, så är det ett Sverige i miniatyr. Vi älskar Dalarna!

1 reaktion på “Kartor Dalarna – Karta över Dalarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *