Cykling Idre Fjall

Sommaraktiviteter Idre Fjäll

De bästa aktiviteterna sommartid i Idre Fjäll

Sommar eller vinter är Idre Fjäll platsen att vara på. Oavsett om du vill möta en ren, glida ner en zipline eller få en smak av samisk kultur. Idre Fjäll är verkligen en sådan destination i centrala svenska Dalarna som är perfekt både sommar och vinter. Idre Fjäll är den högre bergsbyn strax ovanför byn Idre. Här kan du koppla av eller vara aktiv. Valet är ditt! Vill du se vad man kan göra i Sälen sommartid, så kan du göra det via länken.

När det är snö, låt husky hundarna dra dig längs eller susa ner på berget på dina skidor eller på snowboard, men också på sommaren är det här ett perfekt resmål att lägga till i din reselista. Här ser du de bästa sommaraktiviteterna i Idre Fjäll:

  • Björnsafari
  • Höghöjdsbana
  • Forsränning i Idre
  • Mountainbike
  • Ridning
  • Samekulturen

Bjorn safari Idre

Björn safari

I denna del av Sverige kan du leta efter björnspår på olika platser under ledning av en utbildad guide. Chansen att möta en riktig björn är extremt liten. Men björnspår finns ofta och guiden kan berätta mycket om björnens livsmiljö och egenskaper i Sverige. Din björnsafari börjar i Idre Fjäll. Efter tre kilometer når du Nipfjället där kaffe tillagas på öppen eld. Förutom björnar kommer du också att lära dig mycket om andra vilda djur i Sverige under denna naturtur, till exempel vargen.

Höghöjdsbana

En av de mest spännande aktiviteterna är höghöjdsbanan, eller höghöjdsspåret. Du tar dig runt 6 till 10 meter över marken och balanserar mellan två starka kablar. Ett helt spår har planerats mellan träden och du följer en rutt från station till station. Däremellan glider du ner med linbanor. Denna aktivitet för våghalsar är också för små barn, för vilka det finns en lägre variant, låghöjdsbana.

Forsranning Idre fjall

Adrenalin i Idre

Kasta dig ut i den rasande strömmen och upplev adrenalinkicken under forsränning i Idre! En äventyrsdag med hela familjen. Oförglömliga minnen för unga och gamla! Och som vi svenska alltid säger: säkerheten först: erfarna guider och högsta säkerhetsgarantier garanteras! Förutom forsränning är Idre Fjäll ett paradis för mountainbike entusiaster.

Mountainbike Idre Fjäll

Det finns många vackra stigar för alla nivåer. De gröna stigarna är lätta och enkla samt också bra för barn. De blå stigarna är lite svårare och kräver mer teknik. Och om du verkligen vill ha en utmaning kan du till exempel ta del av skidbackarna och de röda stigarna. Dessa rullar som en berg-och dalbana genom landskapet och Idre Fjälls stora skogar, garanterad Adrenalinkick!

Ridning i Idre

Ridning i västerländsk stil i Idres ojämna berg är hisnande. För tidiga personer finns det en morgontur där du kör till en vacker plats i naturen för att göra en rejäl frukost på öppen eld när solen stiger. Njut av naturen med en stapel läckra pannkakor med bacon och lönnsirap. Det finns flera olika turer som du kan ta och verkligen njuta av utsikten, det vackra landskapet, hästarna samt en minnesvärd måltid ute.

Renar Idre Fjall

Same kulturen

I Idre hittar du en av de sydligaste bosättningarna i den samiska kulturen. Deras renar gå fritt mellan husen och backarna, det finns en stor chans att du kommer att stöta på dem. Lär känna samernas inspirerande livsstil och lyssna på deras berättelser och myter. Byn Renbiten ligger cirka 40 km från Idre Fjäll och erbjuder en underbar möjlighet att lära känna samerna och träffa renarna. Ta en tur hit och upplev det speciella med den samiska kulturen.

Sommaraktiviteter Idre Fjäll

Detta är bara några av alla de bästa aktiviteterna du kan göra när du befinner dig i Idre Fjäll. Idre är känt för sin vackra natur, sitt lite vilda samt det trevliga folket, den goda maten samt de häftiga upplevelserna. Vill du ha aktiviteter att göra, så har du kommit rätt. Vill du slappa och ta det lugnt i naturen, så har du då även kommit rätt. Idre Fjäll har allt! Du har ju även relativt när till Grövelsjön när du befinner dig i Idre. Gör ett besök där och vandra eller bara njut av vidderna!

Lämna ett svar