Vintersport Dalarna

Vintersport i Dalarna

Dalarna och vintersport

Sverige har många äventyrliga vintermål. De sydligaste är i Dalarna. De mest kända är Sälen, Orsa Grönklitt, Säfsen och Idre. Och dessa områden är alla lättillgängliga: Dalarna ligger bara tre timmars bilresa från Stockholm eller fem timmars bilresa från Göteborg. Här hittar du övernattningar i Dalarna. Här hittar du campingar i Dalarna.

De svenska skidområdena är små, mysiga och välorganiserade. Och mycket barnvänligt. Det finns många faciliteter för barn och föräldrar, vilket gör de svenska skidområdena till ett populärt resmål för familjer. Barn upp till 7 år åker gratis: du behöver inte köpa ett liftkort för dem (hjälmen är obligatorisk).

Vintersport dalarna

Idre Fjäll

Idre Fjäll är Dalarnas nordligaste skiddestination och är en perfekt familjeort med många alternativ för alpin skidåkning, längdskidåkning, husky åk och snöskoter. Alla boenden är ski-in, ski-out, vilket innebär att du kan åka direkt till din egen dörr. Idre-området är det sydligaste området för den infödda svenska befolkningen; samerna. Mycket av samekulturen kan upplevas här. Ta till exempel en dag ute med renar, köp fina souvenirer vilket kan bli en oförglömlig upplevelse.

Barn skidor Dalarna

Orsa Grönklitt

Från ditt typiska svenska semesterhus i Orsa Grönklitt kan du gå till skidliftarna. De tysta backarna och breda nedfarter är mycket lämpliga för nybörjare och familjer. Orsa är också ett mycket lämpligt resmål för längdskidåkning. Klart värt ett besök! Aktiviteter i Orsa Grönklitt förutom alpina sådana.

Tillbringa sedan en dag på den imponerande Orsa Rovdjurspark. Björnar, lodjur, vargar, vargar och rävar lever i sin naturliga miljö i denna imponerande naturpark. Så om du inte stöter på dem i naturen kan du möta ett av djuren från den svenska stora 5 här.

Vinter i Dalarna

Säfsen Resort

Om du ska ut med riktiga små är Säfsen Resort ett mycket bra val. Detta småskaliga skidområde har bra backar för barn och nybörjare, men erbjuder också många andra unika svenska vinteraktiviteter. Din svenska stuga är tyst gömd i skogen och många barnfamiljer kommer till denna bilfria park varje år. Perfekt för att bygga snögubbar med nya vänner, stugorna är utspridda bland de skogsklädda kullarna vid Säfsjön med gott om plats för extra kul.

Snowboard i Dalarna

Sälenfjällen

Är du en fanatisk åkare och går du efter de riktiga upplevelserna? Då är Sälenfjällens vintermål för dig: ett av de största skidområdena i norra Europa. Cirka 126 liftar förbinder de fyra separata områdena med varandra, med vilka 400 km förberedda backar väntar på dig. Och denna destination görs ännu mer attraktiv av det enorma utbudet av inomhus- och utomhusaktiviteter om du inte vill spendera en dag på skidor: åka på isfiske, upplev hälsoavdelningen, åka ut med skoter eller bada. Det finns verkligen massor att göra här i Sälenfjällen.

Sälenfjällen består av ett antal skidanläggningar som alla är välskötta och mycket välbesökta både sommar- och vintertid. Skidanläggningarna i Sälen är:

  • Kläppen
  • Hundfjället
  • Tandådalen
  • Högfjället
  • Lindvallen
  • Stöten

Vintersport i Dalarna

Det finns verkligen massor att uppleva när det kommer till vintersport och Dalarna. Utöver dessa skidorter vi räknat upp här ovan, så finns det mindre backar och nedfarter på många andra platser runt om i Dalarna. Skidor, snöskotrar och andra sporter man utövar på vintern är stort i Dalarna. Här hittar du sevärdheter i Dalarna när du åkt klart. Här hittar du fler saker att göra vintertid i Dalarna.

Lämna ett svar