Loppis i Dalarna: Guide till Loppisfynd

Under semesterperioden domineras Dalarnas landskap av skyltar som pekar mot lokala loppmarknader. Allt från privatförsäljningar hemifrån till större loppmarknader i lador, samt butiker som specialiserar sig på second hand och vintage, är vanliga synar.

Loppmarknader i Dalarna

I denna artikel har vi samlat åtta av Dalarnas mest framstående loppmarknader. Så förbered dig på en bilresa, se till att ha gott om utrymme för dina fynd och förvänta dig att uppleva spänningen som kommer av att hitta det perfekta kapet.

Kom ihåg att öppettiderna kan skilja sig åt – se till att kolla upp detta innan du påbörjar din resa till respektive loppmarknad.

 1. PMU, Leksand PMU i Leksand är en populär second hand-butik som lockar besökare från när och fjärran. Det är inte ovanligt att se en lång kö väntandes utanför butiken inför öppningen. Efter att du har gjort dina fynd kan du koppla av med en kopp kaffe i butikens café.

Hitta hit: Övermo Backåkersvägen 1, Leksand.

PMU har också en butik i Falun, Zettergrens väg 2.

 1. BK:s Gammalt & Nytt, Insjön Vid riksväg 70 i Insjön ligger den välkända loppmarknaden BK:s Gammalt & Nytt. Här finns en charmig mix av loppisfynd, antikviteter, kuriosa och hantverk. Dessutom säljer de delar till folkdräkter.

Hitta hit: Insjövägen 56, Insjön.

 1. Stassbackens diversehandel, Stora Skedvi Stassbackens diversehandel ligger i Stora Skedvi, mellan Hedemora och Falun. Här i denna lantliga butik kan du hitta både gamla och nya varor, allt från skruvar och beslag till möbler.

Hitta hit: Stassbacken, Stora Skedvi.

loppis Dalarna

 1. TING Retro, Falun TING är en inrednings-, design- och retrobutik belägen i hjärtat av Falun. Här kan du hitta utvalda retroföremål främst från 50-, 60- och 70-talet, såsom kaffekoppar från Gustavsberg och Rörstrand eller möbler från 50-talet.

Hitta hit: Gruvgatan 13, Falun.

 1. Nygammalt Second Hand, Hedemora På Nygammalt Second Hand i Hedemora kan du hitta husgeråd, kläder, textilier, böcker, media, möbler och många andra överraskningar. Efter att ha utforskat utbudet av porslin, lampor och diverse prylar kan du avsluta besöket med en fika.

Hitta hit: Kraftgatan 8, Hedemora.

 1. Erikshjälpen, Borlänge Erikshjälpen Second Hand i Borlänge är belägen i handelsområdet Södra Backa och erbjuder en massiv yta på 1 200 kvadratmeter fylld med fynd. Varje gåva som doneras till butiken läggs ut till försäljning, vilket innebär att utbudet ständigt förnyas. Ett café finns också på plats.

Hitta hit: Hantverkargatan 7, Borlänge.

Erikshjälpen har även en butik i Hedemora, Gussarvsgatan 3.

 1. Spader Madame Retro Vintage, Vikarbyn I ladan på gården finns kläder, prylar och möbler från 40-, 50-, 60- och 70-talet. Ovanvåningen är fylld till bristningsgränsen med retro- och vintagekläder, medan de gamla spiltorna används för förvaring av möbler och återanvända prylar.

Hitta hit: Öja Tyskvägen 3, Vikarbyn.

 1. Röda Korset Mötesplats Kupan, Säter Varje dag finns något nytt att upptäcka hos Röda Korset i Säter. Utöver att vara en mötesplats erbjuder de också en uppskattad butik fylld med kläder, husgeråd och andra småsaker.

Hitta hit: Östra Långgatan 8, Säter.

Röda Korset Second Hand finns också i Avesta, Borlänge, Djurås, Falun, Hedemora, Leksand, Ludvika, Mora, Smedjebacken och Söderbärke.”

 1. Myrorna, Falun Myrorna i Falun är en välkänd second hand-butik som erbjuder ett brett utbud av varor, allt från kläder, möbler, böcker, musik, film till heminredning och mycket mer.

Hitta hit: Trotzgatan 37, Falun.

 1. Returhuset, Mora Returhuset i Mora är en miljövänlig second hand-butik som fokuserar på återbruk. Butiken är fylld med allt från kläder och husgeråd till böcker och möbler.

Hitta hit: Nära industriområdet, 792 32 Mora.

 1. Lilla Återbruket, Leksand Lilla Återbruket i Leksand är en charmig liten butik där du kan fynda allt från kläder, böcker, musik, film, husgeråd och mycket mer.

Hitta hit: Insjövägen 19, Leksand.

 1. Pingstkyrkans Second Hand, Ludvika Pingstkyrkans Second Hand i Ludvika erbjuder ett brett sortiment av kläder, möbler, husgeråd, böcker, leksaker och mycket mer. All vinst går till hjälpverksamhet både i Sverige och utomlands.

Hitta hit: Dan Anderssons väg 3, Ludvika.

 1. Solstickan Second Hand, Smedjebacken På Solstickan Second Hand i Smedjebacken kan du hitta kläder, möbler, böcker, husgeråd och mycket mer. Detta är en butik som också stödjer flera välgörenhetsorganisationer.

Hitta hit: Västra Storgatan 19, Smedjebacken.

Kom ihåg att alltid ringa eller kolla upp öppettiderna online innan du åker iväg till loppmarknaderna för att vara säker på att de är öppna. Oavsett vilken loppmarknad du väljer att besöka i Dalarna kan du vara säker på att du kommer att hitta något unikt och minnesvärt. Lycka till med fyndjakten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *