overnatta dalarna

Övernattning i Dalarna

Dalarna och övernattningar

Dalarna har ett riktigt brett utbud av boende och möjligheter till övernattning. Från vackert belägna campingplatser, semesterparker med röda fritidshus mitt i naturen till lyxiga och bekväma familjehotell, B&B och vandrarhem. Vill du ha en fin upplevelse, så är Dalarna platsen och en övernattning är ju helt klart med på listan över vad man vill och kan göra här.

Lista på fina övernattningar i Dalarna

Vi har satt ihop en lista på många fina och spännande övernattningar när du befinner dig här i Dalarna. Det finns massor av fina ställen och platser att upptäcka när man är här och såklart många fina boenden du kan spendera en eller flera nätter på. Hoppas du hittar vad du söker i listan här nedan:

Sova bredvid Falu Koppargruva

Du kan tillbringa natten med en historisk touch i Falun. Du sover i Gruvortens B&B precis intill gropen i den berömda koppargruvan. Falu Koppargruva är ett världsarv och det finns massa fina saker att göra här. Falun är en trevlig stad i övrigt och du kan uppleva många fina saker här.

Flytande hotellrum

Ett hotellrum som endast kan nås med båt. Koppla av på vattnet med en vacker utsikt och vakna direkt på morgonen med ett dopp i Orsa-sjön. Välkommen till Kungshagas ”Room of Nature” – ett flytande hotellrum på Orsasjön. Detta är en riktigt cool upplevelse!

Dalarna overnattning

Sova i ett trädhus

Trähus? Det är nästan fel namn för dessa futuristiska föremål som hänger i träden. Du hittar två i skogen direkt bakom den vackra gården Näsets Marcusgård i Furudal (där du också kan övernatta i den ombyggda ladan!). Trädhusen heter Oddis Öga och Supermåne och är verkligen en unik upplevelse. Snacka om att sova högt upp i luften!

Gård Hedgården

Att sova på gården Hedgården innebär att övernatta i lantlig stil. Den gamla gården har vackert renoverats och har 5 bekväma rum. En riktigt fin upplevelse där du bor ute på landet.

I ett tipitält

För utomhusentusiaster: det här är camping riktigt speciellt. Efter en aktiv dag med järnvägscykling kan du tillbringa natten i tipitältet. Och din vistelse kommer att vara komplett med tillhörande måltid med korv från grillen. Detta kallas för Station Sågen. Dalarna har alla typer av övernattningar som du ser här i listan!

Sov på en gammal tågstation

Detta B&B i Orsa ligger i Orsas gamla station. Och så sover du med en mycket speciell utsikt: direkt på tågspåren. Tre nyinredda rum är tillgängliga. Orsa med omnejd har en spännande historia och en magiskt vacker natur. Vill du uppleva vildmark, så är Orsa Finnmark ett bra ställe att befinna sig på.

Green Hotel i Tällberg

En riktig klassiker bland hotellen. Det ursprungliga Green Hotel byggdes 1917 och många av rummen har en vacker utsikt över Siljan. Tällberg är en riktig Dalaidyll med alla sina röda stugor och anor från svunna tider.

Smidgården i Fryksås

Du kan koppla av i en lantlig atmosfär i Smidgården i Fryksås, där du har en vacker utsikt över Orsa-sjön och de intilliggande bergen. Fryksås är känd för alla sina fina fäbodstugor och den vackra utsikten.

overnattning Dalarna

Falu Fängelse

Övernatta i ett fängelse. Ja, du läste rätt. Detta är möjligt i detta speciella boende i Falun. Fängelset går tillbaka till 1842 och omvandlades till ett vandrarhem 2000. Du hittar också en restaurang och ett museum. Fängelset har en historia av att förvara både kända och okända tjuvar och banditer, men numera är det ett trevligt ställe att sova på.

Övernatta i Fulufjällets nationalpark

Efter en dag med vandring, fiske eller klättring i Fulufjällets nationalpark är inget bättre än en varm säng. Rösjöstugorna har 6 stugor i parken med totalt 36 bäddar. Fulufjället är känt som en vacker plats att vistas på och här kan du verkligen uppleva naturen när den är som bäst i Dalarna.

Camping

Föredrar du att bara gå ut med tält eller husvagn? Inga problem. Du kan slå läger perfekt i den gröna Dalarna. Det finns flera riktigt bra och välskötta campingar i länet. Här hittar du bra och spännande campingar i Dalarna.

Övernattning i Dalarna

Som du ser finns det många härliga och häftiga upplevelser när det kommer till övernattningar i Dalarna. Det sägs ju att Dalarna är ett magiskt vackert landskap och det kan vi bara hålla med om. Du kan verkligen uppleva massor av underbara upplevelser här.

Lämna ett svar