Att göra när det regnar i Dalarna

Aktiviteter vid dåligt väder Dalarna

Vad kan du göra när du är på semester och det regnar? Misströsta inte. det finns massor av saker att göra och uppleva fast det är lite sämre väder en dag i Dalarna. Här nedan listas 15 saker att hitta på när regnet är framme och du inte kan eller vill hänga utomhus. Detta är aktiviteter du kan njuta av inomhus:

Att göra vid regn

Längre ner i artikeln ser du fler bra och roliga saker du kan göra när det regnar och vill ha kul i Dalarna.

regn dalarna

Zorngården

Anders Zorn är en av de bästa målarna som vi haft här i Sverige och han målade fantastiska tavlor. Jag har personligen alltid gillat hur han målar så ljuset ser så levande ut i hans verk. Du kan besöka hans gård utanför Mora och se några av alla hans vackra verk där samt ta en fika.

Falu Gruva

Falu Gruva är numera ett världsarv. Det är en härlig och historisk plats att befinna sig på och här kan du verkligen få en kulturell injektion. Falu Koppargruva var så pass inkomstgivande och hade ett så pass stort inflytande att man faktiskt funderade på att lägga Sveriges huvudstad här i Falun. Klart värt ett besök!

Leksands Knäckebröd

Besök det största familjeföretaget i Dalarna. Här köper du bröd till fabrikspris och kan uppleva en del av tillverkningen av detta famösa knäckebröd. Helt klart värt att handla ditt bröd här då det är väldigt bra pris! En utflykt hit en regnig dag är klart värt!

Experium

Ett häftigt och härligt äventyrsbad i cool miljö! Här kan du verkligen leka fult ut i vattnet! Vattenrutschkanor, vågor, utomhusbad, inomhusbad, inomhussurfing och mycket annat! Galet kul för alla i familjen. Kom och njut av häftiga upplevelser!

Leksands Kyrka

Leksands kyrka är en av Sveriges största landsortskyrkor med palts för hela 2300 personer! Det är en rejäl och vacker kyrka helt klart! Gillar man arkitektur och vill se en vacker kyrka, så är detta en fin miljö att vara i helt klart! Kom och besök Leksands kyrka.

Carl Larsson-gården

Carl Larsson är en av Sveriges mest kända konstnärer och hans gård är ett av de mest besökta konstnärshemmen i norra Europa. Gården ligger i pittoreska Sundborn och det är en härlig upplevelse att vara här. Du kan verkligen uppleva hans hem samt äta god mat eller ta en fika alldeles intill hans vackra hem.

regnvader dalarna

Verket

Verket är en inomhus upplevelse i hög klass! God mat kan både ätas här och köpas med. Smaker från Dalarna utlovas och en trevlig upplevelse. Du behöver inte bara besöka Verket när det regnar såklart. Det är värt ett besök vilken dag som helst!

Dalarnas Museum

Dalarnas Museum ligger i Falun och är Dalarnas länsmuseum. Här finns det både fasta utställningar och utställningar som du kan se under perioder. Ett bra fik och god mat finns i byggnaden samt det är hög kvalitet på de saker som du kan uppleva här på museet.

Lista på museum i Dalarna

Kupolen Shopping Center

Dalarnas största shoppingcenter alla kategorier. Det finns alla möjliga och omöjliga affärer i Kupolen och numera är ju hela området runt Kupolen uppbyggt med ännu flera bra affärer, stormarknader och annat såsom: IKEA, Elgiganten, Jula, Systembolaget och massa andra varuhus som verkligen ger dig bra shopping och en upplevelse!

Aqua Nova Äventyrsbad

Ett av mina egna favoritbad. Vi har varit här många gånger med barnen och det är ett ställe både för stora och små. Vattenrutschkanor, vattenland, forsar, fika, bassänger, utomhus pool med virvelvind som drar dig runt poolen och pooler inomhus. Verkligen en bra upplevelse! Restaurang finns, men man får ta med eget fika in till vattenlandet!

Nils Olsson Dalahästar

Ett måste om du vill se och uppleva hur de vackra Dalahästarna i Nusnäs görs. Det är en upplevelse att se hur de skapar hästarna från att vara en träbit till de vackra prydnaderna, som finns i så många hem och stugor. Du kan köpa många fina saker här och Nusnäs är verkligen en liten fin ort att besöka. Ligger mellan Rättvik och Mora längs vägen.

nittsjo keramik Dalarna

Bild: Wikimedia

Nittsjö Keramik

Nittsjö keramik är ett klassiskt utflyktsmål. Här kan du se och köpa vackra ting till ditt hem. Det är ett av de äldsta hantverks företagen i landet med en gedigen historia inom keramik och design. En pärla att besöka.

Mer att göra när det regnar Dalarna

 • Gokart inomhus Hedemora
 • Bio i någon stad
 • Bowling
 • Spela biljard
 • Shoppa
 • Läsa en bok
 • Besöka ett bibliotek
 • Äta en långlunch
 • Besöka ett museum
 • Besöka en simhall
 • Titta på serier inomhus
 • Spela spel
 • Spela padel
 • Åk till IKEA och ät en bra och billig lunch
 • Ligga hemma i soffan och vila
 • Äventyrsbad Dalarna

FAQ: Att göra när det regnar i Dalarna

1. Vilka inomhusaktiviteter finns tillgängliga i Dalarna när det regnar?

Dalarna har en mängd inomhusaktiviteter att erbjuda, inklusive museer, konsthallar, konserter, teatrar, bio, bowlinghallar, bibliotek, inomhuspooler och lekland.

2. Är Dalarnas museer öppna när det regnar?

Ja, Dalarnas museer, inklusive Dalarnas museum, Carl Larsson-gården, Falu Gruva och Zornmuseet, är öppna oavsett väder. Detta är perfekta platser att tillbringa en regnig dag, eftersom de erbjuder en inblick i regionens rika historia och kultur.

3. Vilka inomhussporter kan jag prova på när det regnar i Dalarna?

Du kan prova på bowling, simning, klättring, yoga, badminton, squash och mer. Många sportcenter i Dalarna erbjuder inomhusfaciliteter där du kan vara aktiv oavsett väder.

4. Är det möjligt att gå på bio när det regnar i Dalarna?

Ja, det finns flera biografer i Dalarna där du kan se de senaste filmerna. Det är en utmärkt aktivitet för en regnig dag.

5. Finns det några bra shoppingställen att besöka när det regnar i Dalarna?

Ja, det finns gott om shoppingcenter och butiker i Dalarna. Där kan du hitta allt från lokalt hantverk till mode, heminredning och mycket mer.

6. Finns det några inomhusevenemang i Dalarna när det regnar?

Ja, Dalarna har ett livligt kulturevenemangsschema året runt, inklusive konserter, teaterföreställningar, workshops och föreläsningar, som ofta äger rum inomhus och därför kan avnjutas oavsett väder.

7. Kan jag fortfarande njuta av naturen i Dalarna när det regnar?

Absolut! En del människor älskar att vandra eller cykla i skogen, även i regnet. Det ger en unik upplevelse och en chans att se naturen från ett annat perspektiv. Men se till att du har lämplig regnklädsel och utrustning för att göra din utflykt säker och bekväm.

Många söker efter dessa orter vid regn

 • Att göra i Borlänge när det regnar
 • Att göra i Leksand när det regnar
 • Att göra i Rättvik när det regnar
 • Att göra i Falun när det regnar
 • Att göra i Mora när det regnar
 • Att göra i Tällberg när det regnar

Att göra i Dalarna när det regnar

Nu har du fått lite uppslag om vad du kan göra när det regnar i Dalarna. Du kan självklart använda många av tipsen här ovan i andra landskap också. Tappa inte hoppet om en bra dag, bara för att vädret är lite sämre. Det finns som sagt saker att uppleva och göra även vid regnväder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *