Sörskog Dalarna – Skidspår – Boende – Stugor

Sörskog Dalarna

Sörskog ligger mellan Bjursås och Ingels i Dalarna. Denna lilla ort ligger på 402 meters höjd och det gör att det är väldigt snösäkert om vintrarna här. Igår var jag själv där och njöt av allt det vackra här och många var vi som åkte i skidspåren denna härliga och snöiga dag! Här kan du läsa mer om vintersport i Dalarna.

Sorskog Dalarna

Skidspår vid Sörskog.

Skidspår och vildmark

Sörskog är absolut mest känt för sina många fina skidspår. Det är en väldigt fin plats uppe på berget här och man får lite vildmarkskänsla här helt klart. Snösäkert är det absolut mycket på grund av sin höjd, som sagt är på hela 402 meter över havet. Det är gratis att åka i skidspåren, men man är absolut välkommen att ge ett litet bidrag till de som arbetar med spåren, så att de kan fortsätta med detta kommande år.

Dalarna Sorskog

Ett av spåren vid Sörskog.

Boende Sörskog

Det finns stugor här uppe vid Sörskog och dessa kan man hyra. Du kan även nyttja värmestugan, vallaboden samt toaletterna som ligger i anslutbing till parkeringen här uppe vid Sörskog. Stugorna kan du hyra via https://campsorskog.se/stugorna/. Det är riktigt mysigt här uppe och man får lite feeling av både vildmark och vinterparadis här. Rekommenderas absolut!

Sorskog varmestuga

Värmestugan och vallaboden i Sörskog.

Att göra i närheten

Själva Sörskog är verkligen ett paradis för dig som vill njuta av naturen och skidspåren. Du kan även åka pulka vid parkeringen, som vi gjorde denna dag. Det finns dock inte mycket annat att göra just här ifall du vill ha annat än vildmark och skidor på schemat.

Bjursås Skicenter

Du kan dock ta dig ner till Bjursås och handla samt uppleva lite av civilisationen i Bjursås. I Bjurs kan du även åka utför på Bjursås Skicenter. Klart värt att ta med sig både längdskidor och slalomskidorna hit alltså. Rättvik ligger i närheten och Falun ligger ca 3 mil söderut. Vi rekommenderar detta snöparadis till alla som vill ha en kul dag i skogen antingen på skidor eller bara njuta av lite vildmark. Sommartid kan du absolut besöka Pias Stuga i Lisskog som ligger i närheten där du kan få fäbod fika samt övernatta i hennes B&B.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *