Hotell i Leksand – Hotell och Vandrarhem Leksand

Hotell i Leksand

Leksand har ett varierat utbud av boenden. Här hittar du allt från enklare vandrarhem och pensionat till riktigt bra hotell. Här läser du mer om vad du kan göra i Leksand. Vi har även listat de vandrarhem och boenden som finns i Leksands kommun.

Några av boendena är faktiskt fyrstjärniga. I stadens utkanter finns också ett antal stugbyar och campingar. Gemensamt för alla boenden i Leksand med omnejd är att de erbjuder en hemtrevlig och gemytlig vistelse där natur och kultur alltid är i fokus. Här kan du läsa om andra övernattningar i Dalarna.

Boende i Leksand med omnejd

 • Leksands Gästhem Hotell
 • Hotell Leksand
 • Furuhaga Gästhem
 • Hotell Moskogen
 • Korstäppans Herrgård
 • Molnbyggen Strand Leksand

Leksands Gästhem hotell

Leksands Gästhem är inrymt i en gammal skola som uppfördes under 1920-talet. Den genuina lantliga känslan finns fortfarande kvar, även om byggnaden självklart har moderniserats genom åren.

Hotellet ligger cirka 4 km från centrala Leksand. Leksands Gästhem har 13 hotellrum i fyra typer. Du väljer mellan enkelrum, tvåbäddsrum, trebäddsrum och fyrbäddsrum. Alla rum har delade badrum.

Hotellet erbjuder tillgång till en mängd gemensamma funktioner, såsom till exempel en trädgård, som erbjuder grillutrustning, ett TV-rum med spel och ett litet bibliotek samt ett gemensamt fullt utrustat kök. Gratis parkering finns i direkt anslutning till hotellet.

Som hotellgäst på Leksands Gästhem kan du avnjuta en frukostbuffé som bygger på ekologiska råvaror från trakten. För lunch och middag finns många utmärkta restauranger i närheten.

Hotell Leksand

Hotell Leksand är ett litet gemytligt hotell i centrala Leksand. Järnvägsstationen ligger bara fem minuters promenad från hotellet. Till stranden är det cirka 2 kilometer.

Nöjesparken Leksands Sommarland ligger på ett avstånd av cirka 5 minuter med bil. Hotellet har sammanlagt 11 rum, i fyra olika typer. Du väljer mellan enkelrum, tvåbäddsrum (litet), tvåbäddsrum (standard) samt dubbelrum large.

Alla rum har eget badrum med dusch samt platt-TV med satellitkanaler. Wi-Fi finns tillgängligt överallt, både på rummen och i de allmänna utrymmena.

På Hotell Leksand serveras frukost, men för lunch och middag får du bege dig antingen till någon av de två restaurangerna som ligger i direkt anslutning till hotellet, eller sondera utbudet av restauranger i centrum. Hotellpersonalen kan hjälpa dig hitta rätt.

Boende Leksand

Leksand Hotell

Furuhaga Gästhem

Furuhaga Gästhem är ett pensionat som ligger i en rogivande och vacker miljö strax utanför centrala Leksand. Till ortens centrum är det cirka 10 minuters promenad.

Ishockeyarenan Tegera Arena ligger ett stenkast från pensionatet. Furuhaga Gästhem erbjuder enkelrum och familjerum (för 2 vuxna och 2 barn). Totalt har pensionatet 12 rum. Alla rum har delade badrum. Vart och ett av rummen är individuellt inrett i eleganta former och färger och vissa har spännande detaljer som kakelugn eller bäddsoffa. TV med kabelkanaler samt gratis Wi-Fi är standard.

I pensionatets matsal dukas en frukostbuffé upp varje morgon. För lunch och middag finns möjligheten att laga egen mat i det gemensamma fullt utrustade köket eller att besöka en restaurang i närheten.

Hotell Moskogen

Hotell Moskogen ligger naturskönt strax utanför centrala Leksand. Här bor du i ombonade stugor med naturen runt knuten. Till Leksand Sommarland är det cirka 5 km. Moskogen hotell är ett populärt alternativ när det kommer till boende i närheten av Leksand.

Leksands Golfklubb ligger på ett avstånd av cirka 7 km. Hotell Moskogen omfattar 40 stugor med plats för två vuxna eller fyra vuxna. Varje stuga är utrustad med en separat matplats, kylskåp och spis. Dessutom har alla stugor egna badrum. TV med kabelkanaler samt Wi-Fi finns i alla stugor.

Hotellets egen restaurang serverar både frukost, lunch och middag. Luncherna är ofta i form av bufféer med olika teman. Varma dagar är hotellets stora terrass öppen för mysiga måltider. Det finns också utmärkta grillmöjligheter. Bland aktiviteter på hotellet kan nämnas bubbelbad, bastu, bad i utomhuspool och tennis.

Korstäppans Herrgård

Fyrstjärniga hotellet Korstäppans Herrgård är ett hotell med anor. Huvudbyggnaden uppfördes i början av 1900-talet och har varit relativt intakt sedan dess.

Korstäppans Herrgård ligger cirka en kilometer från centrala Leksand i en vacker omgivning. Totalt har Korstäppans Herrgård 27 hotellrum, i tre olika varianter. Du väljer mellan enkelrum, dubbelrum och dubbelrum superior. Alla rum är individuellt inredda och har egna badrum. TV-med satellitkanaler och Wi-Fi är standard.

Hotellets restaurang, som fokuserar på ekologiska och närodlade råvaror, serverar både frukost, lunch och middag. Varma dagar kan du äta dina måltider ute på terrassen eller i trädgården.

I nästan direkt anslutning till Korstäppans Herrgård löper vandringsleder och spår för längdskidåkning. Du kan också fiska i Siljan och spela tennis på en närbelägen bana.

Molnbyggen Strand Leksand

Trestjärniga hotellet Molnbyggen Strand ligger cirka 7 km från centrala Leksand, vid sjön Molnbyggen. Här väljer du om du vill bo i stugor eller i mer traditionella hotellrum. Molnbyggen Strand har sammanlagt 15 boendealternativ.

Hotellrummen finns i tre varianter, nämligen enkelrum, dubbelrum och familjerum. Alla rum är inredda enligt den kinesiska konsten feng shui i ljusa och luftiga material. Vissa av hotellrummen har egna badrum. Stugorna består av två sovrum samt pentry med matplats.

Alla boenden är utrustade med platt-TV. Hotellets restaurang serverar lokala rätter. Frukostbuffé ingår i priset för en hotellnatt. Närheten till sjön Molnbyggen gör att hotellet kan erbjuda mängder av aktiviteter kring stranden.

Du kan till exempel hyra trampbåtar eller gå på en vandring längs sjöns strand. Hotellet har också en bastu och en badtunna utomhus. Vintertid finns alltid den alpina anläggningen Granberget som alternativ.

Leksands IF

Om man frågar mannen på gatan vad han förknippar med Leksand så får man förmodligen till svar att Leksand handlar om ishockey och midsommar. Leksand är en ort mycket känd för dessa två saker, men staden bjuder på mycket mer än så.

Med sin placering på Siljans södra strand har staden ett fantastiskt läge och det är en njutning för ögonen att bara närma sig staden, oavsett man åker bil eller tåg. Om du söker ett varierat nöjesutbud kommer du bli besviken vid ett besök i Leksand, men om natur, kultur och/eller sport ligger dig nära om hjärtat är Leksand en härlig destination.

Flera bra hotell och vandrarhem i Leksand

Tätorten Leksand

Tätorten Leksand har cirka 6000 invånare. I kommunen bor cirka 10 000. Leksand är på många sätt uppbyggt kring en mängd landsortsbyar som genom åren har vuxit samman till att bilda en enhet. Många av byarna bjuder på sina egna sevärdheter, hantverk och liknande. Bygden är urgammal och de första byarna kom till för över 1000 år sedan.

Sevärdheter i Leksand

 • Midsommar i Leksand
 • Musik vid Siljan
 • Kulturnatta
 • Leksands Sommarland
 • Clas Ohlson

Leksand erbjuder både ett stort utbud av upplevelser i naturen, kulturella upplevelser och en hel del evenemang. Under sommarmånaderna finns det alltid något att göra i Leksand med omnejd. Under vintermånaderna står framför allt idrotten i centrum. Ett besök på Tegera Arena när Leksands IF spelar hemmamatch är en given upplevelse.

Midsommar i Leksand

Bland stadens största evenemang kan nämnas midsommarfirandet, evenemanget Musik vid Siljan, Kulturnatta samt stadens många julmarknader. Dessutom kan orten ståta med ett alldeles eget sommarland.

Midsommarfirandet i Sammilsdal, eller ”Gropen” som platsen går under i folkmun, är Sveriges avgjort största. Det är från Sammilsdal som Sveriges Television brukar sända det traditionella midsommarfirandet. Det är inte ovanligt att det samlas över 30 000 besökare i ”Gropen” under midsommaraftonen.

Musik vid Siljan

Musik vid Siljan är en mycket stor folkmusikfestival som normalt går av stapeln i månadsskiftet juni/juli. Lite speciellt är att festivalen är utspridd över ett stort antal platser i Leksands kommun. En spelning kan arrangeras mitt i Leksands centrum medan det samtidigt pågår en annan spelning på en hembygdsgård utanför staden.

Kulturnatta

Kulturnatta är en händelse som arrangeras i början av september varje år. Under Kulturnatta arrangeras alla tänkbara aktiviteter , konserter, utställningar, workshops och mycket mer. Denna begivenhet är en rolig och spännande händelse för hela familjen.

Leksands Sommarland är faktiskt Dalarnas största enskilda turistmål, vilket inte säger lite eftersom Dalarna är Sveriges största turistlän. Här finns allt i nöjesväg för barnfamiljen.

Leksands Sommarland

Bland stadens sevärdheter har du som besökare till Leksand ett veritabelt smörgåsbord att välja mellan. Den teknikintresserade kan till exempel bege sig till orten Insjön någon mil utanför Leksand, där Clas Ohlson har sitt huvudkontor. Flera aktiviteter i Dalarna, hittar du via länken. Hotell nära Leksand Sommarland, hittar du här ovan i artikeln.

Clas Ohlson

Här finns världens största Clas Ohlson-butik samt ett omfattande museum. Andra sevärdheter i och omkring Leksand är Naturum Dalarna (Siljansnäs), Leksands kyrka, Karlfeldtsgården, Japanska parken och Axel Munthes Hildasholm.

Förutom specifika sevärdheter kan man också argumentera för att Leksand är en enda stor sevärdhet i sig. Den bästa platsen att uppleva Leksands skönhet är på strandpromenaden Solvändan. Med belysning och bekväma bänkar blir promenaden både intressant och avkopplande.

Många hittar hit via Google.se och sökningar såsom:

 • Leksand hotell
 • Boende Leksand vandrarhem
 • Vandrarhem Leksand
 • Hotell Leksand
 • Leksand Vandrarhem
 • Hotellrum Leksand

Nöjen och shopping i Leksand

På grund av sin lilla storlek kan Leksand inte erbjuda ett särskilt stort utbud av nöjen och shopping. Det finns dock några riktigt bra restauranger samt några uteställen som har öppet till in på småtimmarna. Shoppingen är centrerad till några gator i stadens absoluta centrum.

Fler hotell i Dalarna, Hotell i Ludvika.

1 reaktion på “Hotell i Leksand – Hotell och Vandrarhem Leksand

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *